Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a comercial; assessor/a comercial; viatjant de comerç

Descripció

Aquest perfil és el de la persona responsable d'executar les activitats de comercialització i venda de productes i/o serveis d'una empresa fabricant o distribuïdora, actuant d'intermediari/a entre l'empresa fabricant o distribuïdora de productes/serveis i l'empresa compradora d'aquests productes/serveis. La seva feina consisteix en promoure, negociar i concretar operacions mercantils, per compte d'una o diverses empreses, o bé per compte pròpia (treballador/a autònom/a).

Els seus clients són les diferents empreses que participen en cada subsector i en concret les empreses que poden estar interessades en els productes que s'ofereixen. Una de les seves fites principals és assolir els objectius de preu, assortiment, qualitat i innovació que aquestes empreses demanen i establint els vincles que facilitin la fidelització per a posteriors operacions.

En general, la feina de l'agent comercial no és una venda immediata, sinó que el client necessita més d'una visita de l'agent fins que pren la decisió final. L'agent comercial és un/a professional que ha d'estar molt ben informat/da. Ha d'obtenir, sintetitzar i interpretar la informació més fiable i actualitzada dels mercats, tenint en compte els objectius de la recerca comercial i els seus costos. Una bona part de la seva tasca professional està dins l'àmbit de la investigació de mercats.

Habitualment, aquest perfil professional està en dependència del o la responsable comercial o gerència.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Obté i tracta la informació pertinent pel coneixement del mercat i del producte, realitzant les accions necessàries per tal de conèixer les claus d'aquest mercat en el que actua, com per exemple, magnitud, barreres d'entrada, clients, potencials clients, proveïdors, competència directa, competència indirecta, etc.
  • Manté contacte directe i periòdic amb el client i amb el potencial client. Planifica les rutes de visites, prepara la documentació, realitza les visites. Entén i diagnostica les necessitats de cada client.
  • Informa, assessora i aconsella al client sobre productes/serveis disponibles. Prepara els pressupostos i informa sobre els terminis de lliurament.
  • Fa la tramitació administrativa del procés, emetent la comanda i transmetent la informació sobre la venda a la seu central.
  • Realitza el seguiment postvenda de la comanda, garantint que els compromisos adquirits en la venda (data de lliurament, quantitat, qualitat, característiques del producte, condicions de transport, cobrament, etc.) es compleixin segons el pactat.
  • Fa el manteniment de la cartera de clients mitjançant contactes periòdics, amb l'objectiu de fidelitzar-los per a properes possibles compres.
  • Atén i resol, en el marc de la seva responsabilitat, les reclamacions presentades pels clients finals.
  • Assessora a les empreses clients sobre els canvis i les incidències en el mercat.
  • Assessora als fabricants i/o proveïdors sobre les noves necessitats dels clients per tal de promoure millores o llançament de nous productes.
  • Fa prospeccions i investigacions de mercat per tal d'augmentar la seva cartera de clients.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE