Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

Avui dia les empreses internacionalitzen cada cop més la seva activitat per tal de guanyar mercat, per això els/les tècnics/ques en comerç exterior tenen major demanda. Aquests/es professionals solen treballar en els departaments de màrqueting, logística, informàtica, recursos humans, direcció comercial, etc., de les empreses des de l'enfocament internacional. També es poden ocupar en empreses dirigint filials i sucursals a l'estranger.

En concret, la funció principal d'aquest/a professional és la de realitzar operacions de compra-venda, gestionar las operacions de logística, emmagatzematge i distribució i/o garantir la fiabilitat de les operacions internacionals de les empreses.

Tasques

Les tasques principals del/de la tècnic en comerç exterior es poden concretar en les següents:
  • Realitza operacions de compra-venda de mercaderies de qualsevol tipologia a nivell internacional. Per fer-ho, porta a terme la negociació segons les característiques estructurals i conjunturals del país amb el que estableix la relació comercial, i observa el desenvolupament de totes les operacions comercials segons la normativa vigent.
  • Gestiona las operacions de logística, emmagatzematge i distribució internacional de mercaderies supervisant que aquestes segueixen els processos adequats per garantir la integritat de les diferents mercaderies i aprofitant racionalment els mitjans i espais disponibles.
  • Garanteix la fiabilitat de les operacions internacionals en els aspectes econòmics, contractuals i legals utilitzant les diferents modalitats financeres per a dur a terme operacions de comerç exterior i realitzant la gestió administrativa associada.
  • Planifica el finançament de les transaccions internacionals de mercaderies analitzant les diferents vies i els possibles riscos financers que tenen les operacions, i gestionant el procés complet de manera segura per a l'empresa i els seus clients.
  • Negocia amb la clientela i els proveïdors, entre d'altres, la modalitat de cobrament o pagament més convenient per a l'empresa i busca els sistemes de finançament més interessants.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE