Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Grafista

Descripció

És el professional que dissenya solucions gràfiques o bé les desenvolupa a partir de les pautes marcades pel director d'art.

Dissenya tot tipus de suports gràfics de comunicació, ja siguin: impresos com catàlegs, revistes o anuncis; projectes digitals com pàgines webs o vídeos gràfics i, finalment, aplicacions gràfiques en productes com és el packaging, l'embalatge, l'etiquetatge o la senyalització.

Tasques

 • Analitza el projecte o producte gràfic.
  Si no ha rebut una pauta gràfica definida per un director d'art, el dissenyador estudia els objectius de comunicació que li hauran definit en el projecte així com el perfil de l'empresa i del públic a qui va dirigit el projecte.
  Valora les diferents vies de resolució gràfica pel que fa a l'estil o les tendències.
 • Dissenya una o més propostes gràfiques.
  Si, efectivament, el dissenyador té una pauta gràfica marcada, realitza tècnicament el projecte, col·locant les imatges, textos, colors, etc.
  Si, al contrari, comença amb l'anàlisi, dissenya gràficament una o diverses propostes gràfiques (avantprojecte) per seleccionar la més adient. Posteriorment, realitza el projecte gràfic col·locant tots els elements anteriorment esmentats.
 • Coordina i gestiona la preproducció i producció del projecte.
  Segons l'estructura empresarial en què treballi, s'encarrega de gestionar altres professionals col·laboradors del mateix equip o externs, per elaborar la proposta gràfica, (dissenyadors gràfics amb una vessant més tècnica, fotògrafs, il·lustradors, animadors, etc.).
  Supervisa l'elaboració del material final per a la seva producció: els originals per a impressió, la maquetació final de la publicació o l'audiovisual, o la producció de l'element virtual.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE