Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Indústries Creatives i Culturals

Barcelona és el pol central de les activitats creatives a Catalunya. El conjunt d'activitats econòmiques relacionades amb la producció i exhibició artística, l'artesania, el disseny, el mercat de treball de l'audiovisual i multimèdia, la indústria cultural i els mitjans de comunicació, configuren l'extens món de les indústries creatives. En aquest sentit, trobem perfils professionals associats a les arts escèniques en el seu significat més ampli (dansa, teatre, música, circ, etc.), oficis artesans i creatius, ocupacions en l'àmbit del disseny i la creació de continguts digitals (videojocs, interactius) i audiovisuals (cinema i TV), professionals del periodisme o món editorial i la indústria cultural, tant des de la vessant més tècnica com de gestió i promoció cultural de patrimoni.

Cultura

01-2012 | *** | català | principiant

Documents (5 de 8)

Panoràmica del sector: Indústries Creatives i culturals

04-2024 | * | català | avançat

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el següents apartats: en poques paraules, transformació digital, fortaleses del sector a Barcelona, els més buscats (perfils professionals i competències) i el futur del sector

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 04-2024

Obrir

Informe Sectorial: Indústries Creatives i Culturals

12-2023 | * | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-2023

Obrir

Focus sectorial: Festivals

08-2023 | *** | català | avançat

Informe curt que ens explica com impacta la indústria dels festivals dins l'economia i la societat i ens descriu els principals perfils professionals implicats dins aquest sector.

Informe curt que ens explica com impacta la indústria dels festivals dins l'economia i la societat i ens descriu els principals perfils professionals implicats dins aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Focus sectorial: Cultura digital

08-2023 | *** | català | avançat

Document que ens parla de la tecnologia dins la cultura i de quines són les principals implicacions de la digitalització en aquest tipus d'indústria. Així mateix ens descriu els

Document que ens parla de la tecnologia dins la cultura i de quines són les principals implicacions de la digitalització en aquest tipus d'indústria. Així mateix ens descriu els perfils professionals relacionats amb aquesta tendència.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Compendi de recursos per a la recerca de feina al sector Indústries Creatives i Culturals

10-2022 | *** | català | principiant

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Indústries Creatives i Culturals amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2022

Obrir

Veure més documents

Videos Relacionats (5 de 11)

Testimoni sectorial: Antònia Folguera

Antònia Folguera, comissària de Sónar D, ens explica quins són els perfils professionals implicats en l'organització dels festivals dins les indústries creatives i culturals. També ens parla de quines són les noves tendències dins aquest sector.

Testimoni sectorial: Òscar Garcia

Òscar Garcia, director acadèmic d'ENTI (Escola de Noves Tecnologies Interactives de la UB), ens explica quins són els perfils més demandats en el sector del videojoc i quines competències han de tenir. També ens parla de les oportunitats de negoci dins aquest món.

Testimoni sectorial: Marcel Escolano

Marcel Escolano, artista de circ de la companyia Los Galindos, ens parla sobre quins són els i les professionals implicats en la realització d'un espectacle. A més a més dels artistes que surten a la pista, hi ha al darrera professional de diferents gremis que fan possible la creació artística.

Jornada sectorial: Intel·ligència artificial a les indústries creatives

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants en la jornada sectorial sobre Intel·ligència Artificial fins les Indústries Creatives i el seu impacte en el futur de l'ocupació a la ciutat de Barcelona.

Jornada sectorial: Àmbit Mobile

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'àmbit de les telecomunicacions en el futur de l'ocupació.

Veure més videos

Enllaços d'interès (5 de 14)

Infografia Indústries Creatives i Culturals: Ecosistema del sector

11-01-2024 | ** | català | principiant

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector de Indústries Creatives i Culturals a la ciutat.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 11-01-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/ecosistema/industries-creatives-i-culturals.html

Infografia Indústries Creatives i Culturals: Formació i ocupació

05-12-2022 | *** | català | principiant

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de Indústries Creatives i Culturals, algunes de les ocupacions més destacades i què valora

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de Indústries Creatives i Culturals, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 05-12-2022

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/sector/industries-creatives-i-culturals.html

Indicadors laborals Indústries Creatives a Barcelona 2020

12-07-2021 | * | català | principiant

Pràctica Infografia sobre els indicadors laborals dels sectors creatius a Barcelona 2020, elaborada pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica, i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona.

Pràctica Infografia sobre els indicadors laborals dels sectors creatius a Barcelona 2020, elaborada pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica, i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 12-07-2021

https://infogram.com/indicadors-laborals-dels-sectors-creatius-a-barcelona-2020-1h7z2l877ppqg6o?live

El Sector Audiovisual a Catalunya

19-03-2021 | *** | català | principiant

En aquest enllaç trobaràs una anàlisi del sector audiovisual a Catalunya que revisa els principals canvis en el negoci, les noves tendències i els reptes estratègics de les empreses

En aquest enllaç trobaràs una anàlisi del sector audiovisual a Catalunya que revisa els principals canvis en el negoci, les noves tendències i els reptes estratègics de les empreses que el conformen.

https://www.accio.gencat.cat/web/.content/bancconeixement/documents/altres_publicacions/sector-audiovisual-catalunya.pdf

Observatori Europeu de l'Audiovisual

04-01-2021 | ** | altres | avançat

L'observatori Europeu de l'Audiovisual ofereix diverses bases de dades sobre diferents temes relacionats amb el món audiovisual.

L'observatori Europeu de l'Audiovisual ofereix diverses bases de dades sobre diferents temes relacionats amb el món audiovisual.

https://www.obs.coe.int/en/web/observatoire/

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Indústries Creatives i Culturals

Arts Escèniques

Cinema, televisió i vídeo

Imatge i Disseny

Llibres i Premsa

Multimèdia i Videojocs

Música i So

Patrimoni Cultural

Banner Gran: Mapa Conceptual Industries Creatives i IAMapa conceptual Arts escèniquesMapa conceptual videojocsInfografia indústries creatives

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE