Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Indústries Creatives i Culturals

Barcelona és el pol central de les activitats creatives a Catalunya. El conjunt d'activitats econòmiques relacionades amb la producció i exhibició artística, l'artesania, el disseny, el mercat de treball de l'audiovisual i multimèdia, la indústria cultural i els mitjans de comunicació, configuren l'extens món de les indústries creatives. En aquest sentit, trobem perfils professionals associats a les arts escèniques en el seu significat més ampli (dansa, teatre, música, circ, etc.), oficis artesans i creatius, ocupacions en l'àmbit del disseny i la creació de continguts digitals (videojocs, interactius) i audiovisuals (cinema i TV), professionals del periodisme o món editorial i la indústria cultural, tant des de la vessant més tècnica com de gestió i promoció cultural de patrimoni.

Cultura

01-2012 | *** | català | principiant

Documents (5 de 14)

Mapa Conceptual: Industries Creatives i Intel·ligencia Artificial

03-2020 | *** | català | principiant

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial d'Indústries Creatives i Intel·ligència Artificial, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial d'Indústries Creatives i Intel·ligència Artificial, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 03-2020

Obrir

Mapa conceptual arts escèniques

03-2019 | *** | català | principiant

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de les Arts escèniques, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de les Arts escèniques, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 03-2019

Obrir

Impacte i potencial de la impressió 3D en l'ocupació

10-2015 | *** | català | principiant

La impressió 3D destaca pel seu caràcter innovador, el seu fàcil accés i la seva capacitat per a fomentar la cohesió social, l'economia col·laborativa i un model de producció

La impressió 3D destaca pel seu caràcter innovador, el seu fàcil accés i la seva capacitat per a fomentar la cohesió social, l'economia col·laborativa i un model de producció més local i sostenible. Amb aquest informe elaborat des de Barcelona Activa amb la col·laboració de Bax & Willems t'apropem a descobrir la impressió 3D, les seves aplicacions en múltiples sectors, així com el seu potencial i impacte en diversos perfils professionals.

Data d'edició: 10-2015

Obrir

Recursos per a la Recerca de Feina al Sector de la Cultura

10-2015 | *** | català | avançat

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector de la Cultura amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2015

Obrir

Recursos per a la Recerca de Feina al Sector dels Serveis a les Empreses: Disseny

10-2015 | *** | català | avançat

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Disseny amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2015

Obrir

Veure més documents

Videos Relacionats (5 de 7)

Jornada sectorial: Àmbit Mobile

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'àmbit de les telecomunicacions en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Indústries Culturals

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants en la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'àmbit de les indústries culturals en el futur de l'ocupació a la ciutat de Barcelona.

Jornada sectorial: Indústries creatives

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants en la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'àmbit de les Indústries Creatives en el futur de l'ocupació a la ciutat de Barcelona.

Jornada sectorial: Videojocs

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial dels videojocs en el futur de l'ocupació.

Jornada sectorial: Arts escèniques

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de l'àmbit de les arts escèniques en el futur de l'ocupació.

Veure més videos

Enllaços d'interès (5 de 12)

Indicadors laborals Indústries Creatives a Barcelona 2020

12-07-2021 | * | català | principiant

Pràctica Infografia sobre els indicadors laborals dels sectors creatius a Barcelona 2020, elaborada pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica, i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona.

Pràctica Infografia sobre els indicadors laborals dels sectors creatius a Barcelona 2020, elaborada pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica, i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 12-07-2021

https://infogram.com/indicadors-laborals-dels-sectors-creatius-a-barcelona-2020-1h7z2l877ppqg6o?live

El Sector Audiovisual a Catalunya

19-03-2021 | *** | català | principiant

En aquest enllaç trobaràs una anàlisi del sector audiovisual a Catalunya que revisa els principals canvis en el negoci, les noves tendències i els reptes estratègics de les empreses

En aquest enllaç trobaràs una anàlisi del sector audiovisual a Catalunya que revisa els principals canvis en el negoci, les noves tendències i els reptes estratègics de les empreses que el conformen.

https://www.accio.gencat.cat/web/.content/bancconeixement/documents/altres_publicacions/sector-audiovisual-catalunya.pdf

Observatori Europeu de l'Audiovisual

04-01-2021 | ** | altres | avançat

L'observatori Europeu de l'Audiovisual ofereix diverses bases de dades sobre diferents temes relacionats amb el món audiovisual.

L'observatori Europeu de l'Audiovisual ofereix diverses bases de dades sobre diferents temes relacionats amb el món audiovisual.

https://www.obs.coe.int/en/web/observatoire/

Institut Català de les Empreses Culturals

01-01-2021 | *** | català | avançat

L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, és l'organisme per mitjà del qual el Departament de Cultura de la Generalitat de

L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, és l'organisme per mitjà del qual el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la participació dels sectors culturals implicats, duu a terme les polítiques de suport a les empreses culturals destinades a reforçar el teixit industrial de Catalunya en aquest àmbit.

https://icec.gencat.cat/ca/inici

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

31-12-2020 | *** | català | avançat

Web del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb informació d'interès sobre el sector i les activitats que s'hi desenvolupen. En l'apartat de 'Dades Culturals' podrem consultar,

Web del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb informació d'interès sobre el sector i les activitats que s'hi desenvolupen. En l'apartat de 'Dades Culturals' podrem consultar, per exemple, l'informe anual de 'Estadístiques Culturals de Catalunya'.

https://cultura.gencat.cat/ca/inici/

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Indústries Creatives i Culturals

Arts Escèniques

Cinema, televisió i vídeo

Imatge i Disseny

Llibres i Premsa

Multimèdia i Videojocs

Música i So

Patrimoni Cultural

Banner Gran: Mapa Conceptual Industries Creatives i IAMapa conceptual Arts escèniquesMapa conceptual videojocsInfografia indústries creatives
 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE