Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Muntador/a; Tècnic/a d'efectes digitals; Tècnic/a de so; Tècnic/a de composició.

Descripció

La postproducció designa el conjunt de processos que s'efectuen sobre el material gravat. El treball de postproducció es divideix en diferents àmbits segons el tipus de treball que es realitza sobre el material gravat (muntatge, tècnic/a de so i tècnic/a d'efectes digitals).

Tradicionalment, la figura més important de la postproducció ha estat la de muntador/a, que és qui a les ordres del realitzador/a efectua l'acoblament i muntatge dels diferents plànols seguint tant el guió literari com el tècnic i les indicacions de la direcció o realització. El treball de muntatge és essencial dintre del procés d'elaboració del producte audiovisual perquè en la taula de muntatge és on finalment el material adquireix un sentit. L'ocupació de muntador/a requereix grans coneixements sobre llenguatge audiovisual, a més de coneixements sobre estètica i art en general. A més de les capacitats tècniques necessàries per realitzar els muntatges amb la tecnologia digital disponible, ha de ser una persona ordenada i meticulosa que sàpiga entendre molt bé les indicacions i desitjos del realitzador/a a l'hora d'efectuar el muntatge final.

Tasques

Les tasques associades al perfil de tècnic/a de postproducció:
  • Recepció dels informes de càmera i del material gravat durant el rodatge.
  • Perfecta ordenació del material, desglossament tècnic i preparació de les seqüències per muntar.
  • Lectura comprensiva del guió literari, del guió tècnic i dels esquemes de realització.
  • Assemblatge de plànols, articulació d'escenes i seqüències.
  • Estructuració del treball de muntatge.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE