Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'/la il·lustrador/a s'encarrega d'elaborar representacions visuals fidels o transformacions de la realitat d'idees, conceptes, personatges i situacions que seran part central de diferents suports, habitualment de comunicació gràfica impresa, artística o digital. La seva tècnica pot ser molt variada, des de la tradicional manual fins a la completament digital o l'animació multimèdia. El seu àmbit d'actuació es pot trobar en la publicitat, la premsa, el disseny gràfic, la producció de cinema i televisió, el món editorial i el material didàctic.

A més, un/a il·lustrador/a també pot aplicar les seves habilitats a un gran ventall de projectes transversals en molts sectors com podria ser la il·lustració d'infografies o la creació de tipografies, especialment per a la creació de tipografia dibuixada (lettering).

Tasques

 • Analitza l'encàrrec i es documenta.
  Analitza la informació que ha de convertir en una representació gràfica i estudia les diferents vies de resolució, realista, conceptual, còmica, etc., i els mitjans que ha d'utilitzar. Si el projecte requereix d'una recerca específica de documentació, la realitza. Per a la realització de les propostes haurà de tenir en compte a on anirà insertada la il·lustració o il·lustracions i si existeixen altres elements gràfics, textos, fotografies, etc., que l'acompanyaran.
 • Realitza diferents propostes a nivell d'avantprojecte.
  Realitza un o dos esbossos gràfics de la idea, concepte, situació o personatge a desenvolupar. Si es tracta d'una animació multimèdia haurà de realitzar els dibuixos bàsics de la successió animada.
 • Introdueix retocs i realitza el projecte final.
  Un cop escollida la via creativa, la desenvolupa fins a poder lliurar el material definitiu per a ser insertat en el projecte.
 • Supervisa la incorporació del projecte en el producte final.
  Realitza un seguiment de la incorporació de les seves representacions en el producte final, ja sigui editorial, de premsa, publicitari, de disseny gràfic o físic, etc., per a comprovar que no s'ha modificat o si requereix d'alguna posterior millora.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE