Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/La pèrit d'art s'encarrega de la classificació, la valoració, l'autentificació i, a vegades, de la taxació de béns culturals i d'obres d'art. És un/a professional que ha de tenir una formació molt àmplia que li permeti opinar sobre obres que pertanyen a èpoques, a tipologies o a temàtiques diverses. A vegades, els/les pèrits tendeixen a l'especialització. Es un perfil professional que requereix tenir contactes en el món del art i una vinculació estreta amb galeries d'art i antiquaris.

Tasques

 • Analitza l'obra amb detall per poder-la peritar.
  Identifica i dictamina l'autoria de la peça (mestre, taller, escola, etc.).
  Utilitza bibliografia especialitzada en aquest respecte.
  Elabora un informe amb la descripció completa de l'obra i especifica el tipus de material, la tècnica emprada, la signatura, les possibles marques identificatives, etc.
 • Realitza la valoració de l'obra.
  Confirma la seva autenticitat.
  Avalua mitjançant la consideració de criteris de datació, raresa (freqüència del model, pertinença a un conjunt complet o no), integritat i grau de conservació (conservació total o parcial, possibles restauracions realitzades anteriorment, estat de conservació), procedència (propietari, cultura excepcional), unicitat o multiplicitat (en forma de còpia o de reproducció).
 • Elabora informes detallats sobre el procés d'anàlisi que s'ha dut a terme.
 • Algunes vegades pot fer el treball de taxació o d'estimació econòmica i comercial de l'obra.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE