Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a (auxiliar) en disseny gràfic

Descripció

Dissenyador/a gràfic/a que desenvolupa les tasques de preparació del material gràfic per a la preproducció, és a dir, la fase prèvia a la producció final o impressió.

A partir del disseny realitzat per un/a dissenyador/a gràfic/a creatiu, el/la dissenyador/a tècnic/a en preproducció finalitza el projecte i el revisa perquè arribi al/a la gravador/a amb totes les indicacions adequades per a la correcta preparació del material que servirà per a la posterior producció. Aquest/a tècnic/a comprèn perfectament el projecte de disseny i els diferents sistemes de producció final (o impressió) així com els diferents materials o suports en que es poden realitzar.

La seva ocupació, doncs, se situa entre els creatius i l'equip de producció, i el seu objectiu és que el projecte gràfic creatiu s'executi sense cap error.

Tasques

  • Realitza el material de preproducció per a la producció final (originals).
    Desenvolupa el projecte de disseny en un document que permet fer les proves prèvies a producció. Es dóna en projectes impresos tipus catàlegs, anuncis impresos, embalatge, retolacions, etc.
    Aquesta preparació completa la realització de l'original amb la recopilació de les imatges associades al projecte, indicació de colors, sagnats, etc., en definitiva, tota la informació necessària perquè els/les professionals intermediaris en la preproducció (gravadors, compaginadors, fotògrafs, etc.) entenguin perfectament la feina a realitzar i el resultat que es vol obtenir.
  • Supervisa les proves prèvies a la producció.
    Conjuntament amb el/la dissenyador/a gràfic/a o el/la director/a d'art, supervisa el material previ a la producció final, quant a de disseny, col·locació dels elements gràfics i colors.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE