Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És el/la professional especialitzat en l'embalatge, la protecció i la manipulació d'obres d'art, coneixedor/a del tractament i de les tècniques idònies per a cada tipus d'obra o de bé cultural. La seva feina garanteix la integritat, la protecció i la seguretat de l'obra en els casos en què es requereixi traslladar-la o manipular-la.

Tasques

  • Analitza les característiques de l'obra que s'ha de protegir i n'observa la composició material, l'estat de conservació, les dimensions i la singularitat de l'entorn on està situada.
  • Selecciona el tipus de material i el model d'embalatge idoni per a cada obra, tenint en compte les possibilitats que hi ha al mercat-materials ignífugs, caixes climatitzades, revestiments tèrmics, elements de subjecció interna, vidres, cintes adhesives, materials amb pH neutre, escumes, etc.
  • Gestiona el lloguer, l'adquisició i fins i tot la fabricació del tipus d'embalatge necessari.
  • Té en compte les condicions ambientals del material d'embalatge per garantir unes condicions d'humitat i de temperatura adients.
  • Realitza el muntatge i desmuntatge de les peces que s'han d'embalar.
  • S'encarrega del procés d'embalatge pròpiament dit a fi de garantir l'estabilitat de l'obra i d'impedir moviments, vibracions o tensions que puguin danyar-la durant el transport.
  • Senyalitza l'embalatge, utilitzant els símbols internacionals establerts, perquè pugui identificar-se'n sempre el contingut i perquè l'obra es dipositi en la posició adequada durant l'emmagatzematge o el transport.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE