Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Film booker

Descripció

El/La programador/a de cinema s'ocupa de planificar i programar les exhibicions de pel·lícules i altres productes cinematogràfics en les sales de cinema de l'empresa on treballa. Concretament s'encarrega de programar les pel·lícules, però també els tràilers que l'acompanyen, en funció de diferents criteris per tal d'establir el nombre de passis i l'horari més idoni, amb l'objectiu de maximitzar l'ocupació de les sales de cinema i el nombre de persones assistents. En aquest sentit, aquest/a professional també s'encarrega de realitzar un seguiment de la recaptació de cada passi per tal de prendre decisions sobre la continuïtat en cartellera o valorar possibles canvis que optimitzin la programació.

D'aquesta manera, aquest/a professional procura la coordinació entre les grans empreses distribuïdores de productes cinematogràfics i el gran públic, treballant en empreses que gestionen sales de cinema i establint la seva programació de les empreses exhibidores.

Tasques

Programació
  • Setmanalment realitza la programació de les sales de cinema on s'exhibeixen les pel·lícules que les empreses distribuïdores posen al mercat.
  • Defineix i programa d'altres productes secundaris com trailers d'altres pel·lícules i en alguns casos petites peces publicitàries.
  • Calcula el temps entre els diferents productes i projeccions i s'assegura de que sigui suficient per facilitar la implementació de les mesures logístiques de la sala (neteja entre projeccions, sortida i entrada d'espectadors, etc).
  • Programa altres activitats per aconseguir el major aprofitament de les sales d'exhibició, més enllà de l'habitual exhibició de pel·lícules: esdeveniments, cicles de cinema, certàmens temàtics, documentals, entre altres.
Coordinació
  • Es coordina amb el/la gerent de cada sala de cinema per valorar els resultats obtinguts, establir els horaris concrets i les sales d'exhibició per definir la cartellera de manera particular per a cada sala, sempre amb l'objectiu de satisfer la clientela. Igualment, valoren conjuntament els resultats obtinguts i, si s'escau, acorden reprogramar les exhibicions que considerin oportunes.
  • Treballa amb altres departaments de l'empresa per assegurar l'èxit de la seva feina: departament de màrqueting, comunicació, informació i tecnologia, recursos humans, entre altres.
  • Coordinació logística amb les distribuïdores i sales d'exhibició per garantir que les pel·lícules, així com els kdms (codis xifrats que permeten projectar la pel·lícula) arriben a la sala d'exhibició. Tot i tractar-se de pel·lícules digitals, moltes distribuïdores continuen enviant les còpies en suport físic i cal assegurar que la sala tingui tot el necessari per fer la projecció.
Seguiment i monitorització
  • Monitoritza els resultats obtinguts en les exhibicions, especialment a nivell de públic i recaptació econòmica. A partir d'aquí, pot ajustar i reprogramar per assolir millors resultats.
  • Coneix les tipologies de consumidor que normalment acostuma a assistir a les sales d'exhibició per empatitzar-hi amb més facilitat (en funció del tipus de públic que hi assisteix -familiar, jove, intergeneracional-), el que li serveix per obtenir millors resultats en la planificació de la programació.
  • Està al dia de les noves estrenes cinematogràfiques.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE