Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El director d'art defineix gràficament com serà la imatge del projecte que es desenvolupa, des d'anuncis publicitaris per a premsa, catàlegs d'empresa, cinema publicitari, multimèdia o projectes per a Internet. A més a més, presenta i argumenta el projecte al client i coordina les fases de preproducció i producció.

El director d'art segueix l'evolució dels mitjans de comunicació i les tendències i estils de comunicació dels diferents públics o segments de la societat. Aquest perfil també es troba en el món editorial.

Tasques

 • Analitza el projecte o producte gràfic.
  Estudia els objectius de comunicació definits en el projecte i també el perfil de l'empresa o institució que l'encarrega.
  En el cas d'una publicació, estudia els elements a compaginar per plana.
  Valora les diferents vies de resolució gràfica pel que fa a l'estil o les tendències.
 • Dissenya diverses propostes gràfiques sobre una o diverses idees creatives.
  Dissenya gràficament el projecte, mostra com es distribueixen les imatges, els textos i titulars, les il·lustracions, els elements gràfics, els colors, etc.
 • Coordina i gestiona la preproducció i producció del projecte.
  S'encarrega de gestionar altres professionals col·laboradors del mateix equip o externs per elaborar la proposta gràfica. Aquests professionals poden ser dissenyadors gràfics amb una vessant més tècnica, fotògrafs, il·lustradors, animadors, productors, etc. Supervisa l'elaboració del material final per a la seva producció: els originals per a la impressió, la maquetació final del diari o l'audiovisual, i la producció dels elements virtuals.
 • S'encarrega de la relació amb el client.
  El director d'art té la responsabilitat, conjuntament amb el director creatiu, de fer la presentació del projecte al client i argumentar-la.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE