Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la corrector/a de proves s'encarrega de verificar les redaccions de textos originals desprès de què hagin estat editades i abans que siguin impreses o publicades, proporcionant un control de qualitat per assegurar-se que no s'ha perdut res en el procés des d'aquells originals.

El/la corrector/a comprova detalladament les proves d'impressió (que mostren com quedarà la versió final editada) ja sigui en versió impresa o en pantalla. Per tant, ha de controlar els programes informàtics especialitzats per a marcar i corregir els documents. Els canvis més significatius hauran de ser discutits amb el client.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Comprova que no hi ha errades al text, tal com lletres en ordre incorrecte, paraules confuses o salts de pàgina on no toquen.
  • Revisa que s'hagi inclòs tot el material i que estigui en el lloc correcte.
  • Revisa la numeració de les pàgines.
  • Corrobora que el document segueix l'estil editorial de la casa.
    Comprova que l'índex es correspongui amb l'ordre dels capítols, i que les il·lustracions es corresponguin amb el text.
  • Treballa en pantalla amb programes d'edició o en paper, CDs o via Internet.
  • Parla amb l'autor/a i l'editor/a sobre qualsevol possible qüestió de dubtosa credibilitat. Si treballa com autònom/a, el/la corrector/a de proves ha de controlar el calendari i el pressupost, a més de promoure la seva feina.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE