Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'assessor/a cultural és un/a professional coneixedor/a de les disciplines i activitats artístiques del nostre entorn cultural. La seva funció és aconsellar mitjançant propostes de qualitat que assegurin la presa de decisions del client. A la pràctica, és un/a professional que proporciona serveis de consultoria a artistes, empreses del sector cultural, productores, administracions, etc. Orienta en àmbits tan diversos com la gestió i l'administració, la comunicació, la distribució, la promoció i la difusió, les fórmules de finançament, els drets d'autor, la programació..., sempre en l'àrea específica del sector cultural.

Tasques

Ofereix serveis de consultoria i assessorament per a empreses i entitats del sector cultural, artistes, companyies, promotores, productores i departaments de cultura d'institucions i administracions.
  • Elabora un diagnòstic de la situació en que es troba l'entitat, el territori o el projecte objecte d'estudi.
  • Assessora i proporciona suport en matèria de gestió, administració i finançament cultural (control i organització comptable, pressupostos i tresoreria, obligacions tributàries, instruments jurídics, aspectes contractuals, identificació i fonts de finançament com subvencions i patrocinis, etc.) en els àmbits de les arts escèniques, les arts plàstiques i visuals, música, els productes audiovisuals o qualsevol altra disciplina artística o cultural.
  • Millora els recursos dels projectes culturals i planifica els recursos humans, econòmics i materials necessaris.
  • Defineix els objectius estratègics i proposa les accions per dur-los a terme.
  • Manté els contactes necessaris amb empreses, entitats, institucions i organismes i genera canals d'intercanvi d'informació i documentació.
  • Assessora en matèria de comunicació, distribució, difusió, promoció i drets d'autor.
  • Proposa mecanismes d'adaptació d'un producte a les tecnologies de la comunicació i informació.
  • Fa un seguiment de la realització i execució de projectes i altres serveis així com una avaluació final dels resultats.
  • Assessora als/a les responsables institucionals sobre programacions artístiques i culturals.
  • Està al corrent de mostres, festivals, fires, etc., amb l'objectiu de conèixer i presentar l'oferta artística més actual.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE