Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Joier/a, Orfebre

Descripció

El/La dissenyador/a de joies i orfebreria dissenya, conserva i restaura tot tipus de joies de metalls preciosos i semipreciosos, i productes d'orfebreria de plata o de material platejat, habitualment. Les seves tasques inclouen tant la creació de joies i orfebreria amb un disseny propi i personal, com la conservació i restauració de productes de patrimoni artístic. Té el coneixement necessari per a resoldre els problemes tècnics que es puguin plantejar durant el procés de producció.

Tasques

 • Participa en la definició de la nova joia o peça d'orfebreria.
  El/La dissenyador/a de joies i orfebreria participa en la definició del nou projecte, en el qual es marquen clarament una sèrie de paràmetres de disseny i de mercat com pot ser l'estil que es vol aconseguir, quin nivell de preus ha de tenir i, per tant, quins materials i processos es poden utilitzar, de quantes peces ha d'estar format i quines mides han de tenir aquestes.
 • Realitza diverses propostes de disseny.
  El/La dissenyador/a realitza diverses propostes de disseny mitjançant esbossos manuals o per ordinador, amb tecnologia render o dibuix 3D.
 • Realitza una o dues propostes creatives.
  Es seleccionen un o dos dels esbossos i els desenvolupa en detall per arribar a l'aprovació final. Posteriorment, realitza el plànol tècnic de la peça.
 • Realitza o gestiona el model o prototip.
  A partir del plànol tècnic de la peça, si és dissenyador/a és també modelista, realitza el model o prototip manualment. Si es vol, es pot realitzar el model o prototip per mitjà de l'ordinador, aleshores el/la dissenyador/a gestiona la seva realització a través de diferents tecnologies i materials similars als prototips de disseny de productes industrials.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE