Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la fotògraf/a és la persona que mitjançant l'ús d'un equip fotogràfic i l'elecció de la il·luminació, la col·locació de càmera i la configuració del dispositiu, capta imatges professionals que farà servir amb una finalitat determinada, segons l'àmbit en què treballi. Aquestes fotografies poden partir d'encàrrecs comercials (per exemple, treballant per agències de publicitat), particulars (realitzar un reportatge de casament o una sessió d'estudi), culturals (captar imatges de concerts o representacions teatrals) o comunicatius (realitzar fotografies per il·lustrar notícies o peces de valor documental). Més concretament, els àmbits de treball més habituals solen ser el periodisme, el retrat, la moda, la publicitat i els esdeveniments socials, culturals i artístics.

En qualsevol cas, el/la fotògraf/a professional ha de tenir un bon coneixement dels requeriments específics dels camps on desenvolupa la seva feina, per tal d'adaptar les imatges fotogràfiques que produeix als nous ginys digitals que van apareixent en funció de les noves eines de tractament digital i multimèdia.

Tasques

  • Planifica el procediment més adequat per obtenir les fotografies, i determina l'equip i la metodologia necessaris en cada cas.
  • Instal·la l'equip fotogràfic i els elements complementaris necessaris per dur a terme les sessions.
  • Produeix imatges fotogràfiques de temàtica diversa (models, edificis, paisatges, infraestructures, etc.) per utilitzar-les en mitjans de comunicació, catàlegs, llibres o informes i publicitat.
  • Processa i tracta les fotografies (a través d'un procés de revelatge fotogràfic o de tractament digital de les imatges).
  • Fa la prospecció de nous mètodes, tècniques, materials i equip tècnic.
  • Col·labora en produccions multimèdia.
  • Arxiva, conserva i comercialitza documents visuals i imatges fotogràfiques.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE