Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/La compositor/a s'encarrega de crear peces musicals de diferent tipus, com bandes sonores, sintonies musicals, partitures, etc. Desenvolupa la seva creativitat al servei de les arts escèniques (concerts, teatre, dansa), del sector audiovisual (en àmbits com el cinematogràfic, la televisió, les agències de publicitat, les empreses d'esdeveniments i les empreses discogràfiques, entre d'altres).

És la persona responsable de tot element sonor (electrònic o instrumental) que configura la seva obra. Per composar es requereixen coneixements tradicionals com harmonia, contrapunt o instrumentació i més recents com dominar noves tècniques i programari per a la generació i processament del so.

A més, aquest/a professional adapta la seva creació musical a uns requeriments específics segons sigui la naturalesa del projecte: unes imatges determinades, al total d'un producte audiovisual o a un esdeveniment concret. Per aconseguir un bon resultat, s'haurà de coordinar amb el/la responsable final d'aquest encàrrec (per exemple: si crea la banda sonora d'una pel·lícula, treballarà amb la direcció).

Tasques

 • Desenvolupa la idea de la composició recopilant informació sobre el tema, el to i altres aspectes de l'encàrrec i defineix la composició a realitzar.
 • Defineix el tipus d'instruments que hauran de ser presents a la composició en funció de l'efecte que es vulgui aconseguir.
  Tria quin serà el format de la música: si estarà composada només per elements digitals, si tindrà cors, si comptarà amb vocalista, si serà una simfonia, etc.
  Treballa conjuntament amb el/la responsable final per tal de definir la composició.
 • Construeix la composició musical i coordina els treballs de realització.
  Transcriu les seves idees musicals gràcies als seus coneixements de composició i seguint les normes de l'harmonia, el ritme, la melodia i l'estructura tonal.
  Adapta la música per a orquestra o banda en diferents estils musicals.
  Parteix la composició per als intèrprets individuals.
 • En cas que hagi de posar música a una producció audiovisual, (la banda sonora d'una pel·lícula o videojoc, un jingle d'entrada per a un programa de televisió...) determina on ha d'aparèixer cada una de les parts de la composició en relació amb el producte audiovisual final (muntatge seqüencial).
  Determina la veu, els instruments, el tempo i el ritme per tal de donar relleu rítmic a la producció audiovisual, espot o esdeveniment.
 • Col·labora en la post producció i la seva integració amb el producte final.
  Utilitza eines digitals per realitzar els arranjaments i el muntatge.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE