Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

VFX Producer, Visual effects supervisor, Special effects supervisor o Supervisor/a d'efectes especials

Descripció

VFX és l'art de combinar seqüències generades per ordinador amb imatges d'acció en directe per a crear escenes que no es podrien filmar a la vida real. Per exemple, mitjançant una combinació d'habilitats tècniques i artístiques es poden dur a terme seqüències amb paisatges extraterrestres, escenes amb gran multitud de persones o éssers fantàstics.

El/la supervisor/a VFX dirigeix i revisa la producció de tots els efectes visuals realitzats amb tecnologies digitals que conté un producte audiovisual, és a dir, s'encarrega de supervisar tot el projecte VFX. Gràcies a la seva imaginació i creativitat, i servint-se del software adient, aconsegueix crear tot tipus d'efectes o il·lusions requerits pel guió del producte audiovisual.

Aquests/es professionals participen en tot el procés creatiu del projecte, des de la pre-producció fins a la post-producció i són el punt principal d'enllaç entre l'estudi VFX i l'equip de direcció o producció de la filmació (sobretot en l'àmbit cinematogràfic o televisiu).

Tasques

 • Dirigeix i coordina totes les activitats relacionades amb la creació d'VFX que conté un producte audiovisual.
  Dirigeix a l'equip tècnic i creatiu en la construcció del set, dels models i de les miniatures necessàries per a la creació dels VFX.
  Presencia la filmació de les seqüències en què apareixeran els efectes digitals, supervisant l'elecció de càmera i objectius per facilitar la posterior introducció d'efectes digitals.
  Transmet al personal d'art i programació les idees necessàries per a la creació dels VFX que donaran el caràcter esperat a la pel·lícula.
 • Revisa la producció VFX.
  Controla el procés de transformació i creació de tots els efectes que d'una manera o d'una altra s'inclouran en la pel·lícula final.
  Dirigeix el/la responsable de les resolucions gràfiques per ordinador.
  Supervisa el treball de l'equip de professionals vinculats a la creació d'efectes digitals, virtuals o visuals.
 • Supervisa l'edició i el muntatge de les seqüències en què apareixen els VFX.
  Es coordina amb la direcció de fotografia i de so per integrar els efectes de la millor manera possible dins de la pel·lícula o producte audiovisual.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE