Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'objectiu de l'artista o intèrpret de circ de circ és entretenir al públic amb exhibicions d'habilitats como l'acrobàcia, els malabars, les actuacions aèries, el funambulisme o el sentit del humor.

Encara que aquest/a professional pot realitzar les seves activitats en solitari, generalment forma part d'un grup. Es pot especialitzar en un tipus d'art circense o una tipologia més àmplia d'habilitats. Les activitats de l'artista o intèrpret, a més de dur-se a terme en les companyies de circ, també es poden realitzar en festivals de teatre, al carrer o en festes i esdeveniments infantils o corporatius.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Realitza actuacions.
  • Mantenir-se en forma, degut al component físic de moltes de les seves actuacions.
  • Assajar les actuacions que actualment realitza o que properament estrenarà.
  • Prepara els nous espectacles i/o actuacions, de forma individual o en grup.
  • Pren cura i/o cerca nous elements i recursos a emprar en les seves actuacions (especialment, en el cas que les actuacions es realitzin amb animals).
  • Assisteix a audicions i càstings.
  • Fa la promoció de la seva oferta d'espectacles.
  • Viatja en el marc de les gires que realitzen els circs.
  • L'ensenyament també és una de les tasques habituals dels artistes de circ. La formació pot estar dirigida a altres membres del circ o bé a persones interessades en aquest tipus d'art escènica.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE