Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'escriptor/a participa en la concepció i el desenvolupament de tot tipus d'escriptura creativa. Les formes que això abasta són molt variades com, per exemple, la poesia, la prosa (ficció, no ficció, infantil) i el material per al teatre, la ràdio i la televisió (com guions, documentals, etc.). Els/les escriptors/es també poden crear els continguts per als llocs web o escriure articles per a revistes o diaris.

La majoria dels escriptors/es treballen com autònoms i, sovint, han de dedicar-se també a altres tipus d'ocupacions com l'ensenyament, les conferències, l'edició o altres feines menys creatives.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Desenvolupa idees sobre temes concrets i busca informació al respecte, ja sigui per un tema triat individualment o per encàrrec.
  • Escriu i revisa els seus treballs fins que els/les editors/es estiguin d'acord.
  • Adapta el material per formats alternatius.
  • Fomenta i manté el contacte amb les cases editorials i els/les productors/es apropiats/des. Negocia els honoraris dels seus treballs.
  • Coordina la seva feina amb il·lustradors/es de les portades o altres artistes gràfics/ques.
  • Investiga sobre les publicacions a les que voldria enviar treballs.
  • Fa publicitat i relacions per promoure el seu treball.
  • Lliura a temps els seus originals dins les dates establertes, especialment quan treballen per a la ràdio, el teatre o la televisió.
  • Fa cursos i participa en tallers per millorar les habilitats del llenguatge escrit.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE