Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador/a de sabates, bosses de mà, etc.

Descripció

El/La dissenyador/a d'accessoris i complements s'encarrega de dissenyar i desenvolupar productes, normalment de dimensions petites o mitjanes, i amb cert component de moda i tendències actuals. Els accessoris més comuns són de caràcter tèxtil, com per exemple sabates, cinturons, bosses, maletes, etc., així com carteres, moneders, agendes, etc.

El perfil d'aquest/a dissenyador/a pot ser gràfic, industrial, de moda tèxtil o pot tenir formació en arquitectura. En tots els casos, té una formació bàsica pròpia, però complementada amb altres coneixements que li permeten desenvolupar aquests productes amb cada una de les seves tecnologies de producció.

Tasques

 • Anàlisi del projecte, l'empresa i el mercat.
  Abans d'iniciar el projecte, el/la dissenyador/a analitza les especificacions dels objectius de disseny, el posicionament del producte, de l'empresa i la persona usuària.
 • Avantprojecte de disseny.
  El/La dissenyador/a proposa diferents eixos creatius amb diferents vistes del producte, selecciona materials i acabats, i mostra els detalls que segurament donaran la personalitat al producte. Els suports que utilitza per a la presentació de l'avantprojecte són habitualment il·lustracions o esbossos, renders en 3D (dibuixos per a ordinador en tres dimensions) i plànols amb mides generals.
 • Projecte de disseny i gestió dels prototips.
  Un cop es selecciona la via sobre la qual es treballarà, introdueix els retocs necessaris i gestiona la el·laboració de prototips de la peça, per poder validar el disseny escollit. Un cop vist el prototip, es realitzen les modificacions necessàries. No es descarta una repetició del prototip.
 • Seguiment de la industrialització del projecte.
  Un cop aprovat el prototip, el/la dissenyador/a supervisa la producció final del producte.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE