Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Dissenyador/a de sabates, bosses de mà, etc.

Descripció

El/La dissenyador/a d'accessoris i complements s'encarrega de dissenyar i desenvolupar productes, normalment de dimensions petites o mitjanes, i amb cert component de moda i tendències actuals. Els accessoris més comuns són de caràcter tèxtil, com per exemple sabates, cinturons, bosses, maletes, etc., així com carteres, moneders, agendes, etc.

El perfil d'aquest/a dissenyador/a pot ser gràfic, industrial, de moda tèxtil o pot tenir formació en arquitectura. En tots els casos, té una formació bàsica pròpia, però complementada amb altres coneixements que li permeten desenvolupar aquests productes amb cada una de les seves tecnologies de producció.

Tasques

 • Anàlisi del projecte, l'empresa i el mercat.
  Abans d'iniciar el projecte, el/la dissenyador/a analitza les especificacions dels objectius de disseny, el posicionament del producte, de l'empresa i la persona usuària.
 • Avantprojecte de disseny.
  El/La dissenyador/a proposa diferents eixos creatius amb diferents vistes del producte, selecciona materials i acabats, i mostra els detalls que segurament donaran la personalitat al producte. Els suports que utilitza per a la presentació de l'avantprojecte són habitualment il·lustracions o esbossos, renders en 3D (dibuixos per a ordinador en tres dimensions) i plànols amb mides generals.
 • Projecte de disseny i gestió dels prototips.
  Un cop es selecciona la via sobre la qual es treballarà, introdueix els retocs necessaris i gestiona la el·laboració de prototips de la peça, per poder validar el disseny escollit. Un cop vist el prototip, es realitzen les modificacions necessàries. No es descarta una repetició del prototip.
 • Seguiment de la industrialització del projecte.
  Un cop aprovat el prototip, el/la dissenyador/a supervisa la producció final del producte.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE