Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Utilier/a

Descripció

Un/a attrezzista és responsable de la creació d'objectes amb aparença realista per l'ús en el teatre (també en televisió i cinema). La gamma d'aquests objectes pot ser molt variada, des de joies falses, fins a armes, complements, etc.

Per a desenvolupar la seva feina, els/les attrezzistes poden utilitzar gran varietat d'habilitats i tècniques com la fusteria, escultura, fundició, costura, pintura, soldadura o disseny assistit per ordinador, entre d'altres.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Es reuneix amb el/la director/a artístic/a, director/a tècnic/a, coreògraf/a, per tal de ser informat/da dels requeriments a nivell d'attrezzo de l'espectacle.
  • Col·labora amb el/la director/a de vestuari per tal de garantir una aparença integral dels actors/actrius creïble i realista.
  • Prepara accessoris per tal de fer esborranys, durant les reunions o assajos.
  • Realitza una recerca històrica i cultural, per tal de conèixer amb prou exactitud, quins elements que ha de crear.
  • Treballa amb una gran varietat de materials com són el metall, làtex, fibra de vidre, fusta o tela, així com amb les eines pròpies d'aquests materials (des de pinzells a maquinària de soldadura).
  • Experimenta amb gran varietat de material per crear efectes realistes en les seves creacions.
  • Adapta elements ja existents en la realitat, per tal d'acondicionar-los als requeriments de l'obra; per exemple, el procés d'envelliment de diversos elements.
  • Lloga o compra accessoris, per tal d'afegir-los a la seva creació, o bé com a elements d'incorporació directa a l'obra.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE