Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/la restaurador/a d'instruments musicals s'encarrega de construir, reparar, renovar i fer el manteniment d'instruments musicals.

En algunes ocasions, els/les restauradors/es d'instruments s'encarreguen de la datació de fabricació de l'instrument, recerca de la història d'aquests instruments, que poden destinar-se a l'ús dels mateixos en centres d'ensenyament i empreses o bé, a l'exposició en museus o centres d'interpretació del patrimoni.

La majoria dels/de les restauradors/es, donada l'especificitat de les tècniques de restauració i de la necessitat de coneixements, s'especialitzen en una família d'instruments com poden ser els instruments de corda, percussió, vents de metall o fusta, teclats o en instruments concrets com la guitarra o el violí.

Tasques

Les tasques associades a aquest perfil professional són:
  • Construeix instruments musicals nous que requereixen gran precisió i exactitud, ja que qualsevol variació mil·limètrica pot fer una gran diferència en el so d'un instrument.
  • Repara instruments en mal estat o fets malbé (per exemple, esquerdes en un violí o reemplaçant peces danyades d'una trompeta).
  • Afina instruments per assegurar-se que el so és de la millor qualitat possible.
  • Aplica les capes finals a instruments nous.
  • Treballa amb diferents materials com la fusta, el metall, el plàstic, la fibra de vidre, etc.
  • Es recicla i es forma en noves tècniques i eines de restauració específiques del tipus d'instruments amb els que s'ha especialitzat.
  • Diagnostica els problemes que poden tenir els instruments defectuosos.
Depenent de l'especialitat del/de la restaurador/a, les feines poden variar dràsticament.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE