Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Assemblador/a

Descripció

La crisi que registra el sector tèxtil-confecció ha motivat que algunes empreses busquin altres oportunitats i altres vetes de mercat. Un exemple han estat les empreses que han vist oportunitat als teixits tècnics. Alguns exemples d'aquests són els geotèxtils (aplicats a obra civil), teixits d'interior (aplicacions al sector de l'automòbil i l'aeronàutica) o els teixits per a equips de protecció individual (resistents al foc, a l'aigua, al tall de la fulla tallant o als esquitxos de metall fos).

L'assemblador/a de teixits tècnics en la indústria tèxtil-confecció és aquell operari/a que assembla (encaixa) mitjançant diferents tècniques (normalment tecnològicament avançades) els components d'articles tèxtils, amb autonomia i responsabilitat, aplicant les tècniques i procediments necessaris per aconseguir els resultats de qualitat requerida.

Tasques

 • Interpreta fitxes tècniques i de producció para organitzar el treball.
 • Canvia, ajusta i reajusta els elements de les màquines i verifica els materials per preparar-los per a l'assemblament.
  Els elements operadors de la màquina d'assemblar, en funció de la tècnica identificada (costura, adhesivat, grapat, termofusió, unió tèrmica, unió per ultrasons, unió per alta freqüència,...) es preparen segons la fitxa tècnica i materials que cal.
 • Fa i controla les operacions d'assemblament de components i de forniments, assegurant l'òptim funcionament dels mitjans de producció, flux de materials i la producció de peces o articles amb la qualitat prevista.
  De forma sistemàtica comprova els següents paràmetres:
  Que l'assemblament es fa tenint en compte la duresa, elongació i gruix del material, el tipus d'unió que cal fer i la seqüència prefixada.
  Que la unió es fa amb pulcritud, sentit estètic i en el temps establert per l'empresa.
  Que incorporació d'elements ornamentals es fa segons disseny.
 • Fa el manteniment de primer nivell de màquines, a fi d'evitar parades o restablir la producció.
 • S'encarrega de detectar les fallades dels elements directament productius de les màquines i de substituir els elements avariats o desgasts, per restablir les condicions normals de funcionament de forma segura i eficaç.
 • Aporta la informació tècnica referent al treball fet, resultats i qualitat del producte, a fi de contribuir als plans de producció i gestió de la qualitat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE