Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Descripció

El/La modelador/a ALIAS confecciona els models gràfics i fa la simulació de prototips referents a projectes industrials prèviament a la fabricació física del producte. A través de la modelització tridimensional i, si es desitja, l'animació, es podran visualitzar els prototips per a determinar els materials, propietats formals o acabaments dels elements interiors que siguin més adequats o bé es podran preveure possibles dificultats en la cadena de producció que es corregiran gràcies a les aplicacions d'aquest software i els models gràfics que en resulten. Quan es finalitza aquest procés, es podrà enviar la geometria al sistema de CAM.

Tasques

Aquest/a professional realitza tasques relacionades amb la utilització de les diferents aplicacions del software. Principalment, el/la modelador/a s'ocupa de les tasques següents:
  • Transforma l'sketch en un model gràfic tridimensional; per aconseguir-ho, en defineix el volum i les proporcions de les superfícies.
  • Visualitza la geometria aplicant textures i llums diferents, permetent definir el tractament superficial a què s'haurà de sotmetre el prototip. Al tenir en compte la textura i la llum, aquesta aplicació del software resulta molt útil per a aquest/a professional a l'hora de crear la darrera presentació fotorealista.
  • Amb vista a la presentació del disseny, fa servir l'aplicació d'animació per generar un vídeo amb vista a la presentació del disseny.
  • Elabora, si s'escau, els plànols de seccions, les isometries, etc.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE