Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Observador/a tecnològic/a

Descripció

La vigilància tecnològica es defineix segons la norma UNE 166006:2006 com un procés organitzat, selectiu i permanent de captar informació de l'exterior i de la pròpia organització sobre ciència i tecnologia, per a seleccionar-la, analitzar-la, difondre-la, comunicar-la i convertir-la en coneixement per prendre decisions amb el menor risc sobre nous productes, projectes i sistemes d'R+D+i i poder anticipar-se als canvis.

El/la responsable de vigilància tecnològica és responsable d'identificar les noves necessitats i tendències del mercat. Emmarcat en el departament de business intelligence, el/la responsable de vigilància tecnològica ha d'anticipar-se al mercat mitjançant la cerca d'informació, ha d'estar al corrent de "l'estat de l'art", això és de les més recents patents, publicacions i innovacions especialitzades que sorgeixen en l'àmbit d'activitat de la seva companyia. El processament d'aquesta informació esdevé clau per prendre decisions sobre la direcció de les estratègies de l'empresa.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Cerca, analitza i explota informació rellevant per a prendre decisions estratègiques per a la companyia, sobre susceptibles oportunitats de negoci i amenaces per a la mateixa.
  • Es responsabilitza d'estar al corrent de les innovacions tecnològiques emergents a nivell global.
  • S'anticipa i redacta propostes de nous projectes, productes i serveis a partir de la informació obtinguda.
  • Cerca i analitza bases de dades de patents, publicacions i notícies sobre àmbits focus d'interès de l'organització.
  • Realitza estudis sobre innovacions tecnològiques i/o científiques, contemplant aspectes regulatoris i de mercat que poden condicionar-ne el seu èxit.
  • Fa el seguiment de l'activitat i productes dels competidors i de potencials socis, de les opinions i treballs d'experts/es, líders d'opinió (key opinion leaders - KOL) i usuaris/es sobre els àmbits estratègics d'interès de l'organització.
  • Assisteix a congressos, fires i esdeveniments.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE