Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a de manteniment, responsable de manteniment, cap de manteniment.

Descripció

El/La tècnic/a electromecànic/a és responsable del manteniment dels equips de treball dels centres de producció de les empreses. Desenvolupa una tasca molt important dels processos productius de fabricació, atès que un manteniment adient permet que els equips de treball estiguin sempre operatius i no hi hagi aturades dels sistemes productius per problemes varis. Hi ha un tipus de manteniment, l'associat a la tradicional reparació d'una avaria (preventiu), que sovint es confon amb el concepte més general de manteniment. D'altra banda, hi ha un altre tipus que és l'anomenat manteniment preventiu, el veritable manteniment, el qual permet evitar, mitjançant una organització preventiva i dins del possible, les avaries, de manera que no s'hagin de fer aturades no programades dels processos productius. Normalment, depèn del/de la cap de manteniment.

Tasques

  • És responsable, en dependència del/de la cap de producció, de realitzar els serveis de manteniment (preventiu i correctiu) i reparació de les diferents àrees del procés productiu.
  • Dissenya els programes de manteniment preventiu que cal seguir per assegurar l'adient funcionament dels equips de treball, tenint en compte la programació de les parades tècniques.
  • Manté l'inventari dels recanvis i les relacions amb els proveïdors dels mateixos.
  • És responsable del manteniment exterior en aquelles empreses que fan tasques fora.
  • És responsable dels programes de formació de l'equip de manteniment.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE