Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a de muntatge d'equips embarcats

Descripció

El/La tècnic/a de muntatge de satèl·lits s'encarrega d'acoblar els circuits electrònics qualificats per al vol que s'embarquen als satèl·lits. Degut a les especificitats i exigències tècniques, per exercir aquesta ocupació, cal l'obtenció d'un certificat de qualificació per l'ESA, de renovació periòdica.

Les certificaciones que estableix l'Agència Espacial Europea (ESA) són les següents:
Muntatge electrònic.
Muntatge SMT (Surface Mount Technology - Tecnologia de muntatges de superfície). La característica principal d'aquests components és que els circuits no tenen connectors. La soldadura es realitza per radiació; s'escalfa fins a a 250º el component que cal soldar amb el làser.
Reparació i modificació de circuits electrònics.

Les certificacions reconegudes per l'ESA les expedeix el High Bury College del Regne Unit. Cada dos anys es requalifiquen les certificacions d'aquests operaris/àries. L'empresa mateixa és la que coordina l'assistència del personal treballador a aquests cursos.

Tasques

  • Munta i solda els components electrònics del sistema.
  • S'ocupa del microcablatge del circuit.
  • S'encarrega de l'acoblament del sistema o equip.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE