Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Expert/a en desenvolupament i comercialització de sistemes inmòtics i domòtics

Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'expert/a en desenvolupament i comercialització de sistemes inmòtics i domòtics és el/la professional que promou, negocia i concreta les operacions de venda de productes inmòtics i domòtics. La domòtica és el conjunt de sistemes que automatitzen serveis de gestió energètica, seguretat, benestar i comunicació. La inmòtica integra la domòtica a edificis d'ús industrial o terciari (oficines, hotels o edificis públics).

Aquest/a professional treballa en empreses d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió, domòtica, cablejat estructurat, il·luminació, o distribució i logística. Els seus clients poden ser empreses distribuïdores de productes domòtics, empreses que volen integrar sistemes inmòtics a les seves oficines, o particulars. Aquest/a professional també pot actuar com a intermediari/ària entre l'empresa fabricant o distribuïdora de productes domòtics i l'empresa compradora.

Tasques

  • Informa, assessora i aconsella sobre la utilitat i la qualitat dels productes/serveis domòtics i inmòtics, segons els interessos i necessitats de cada client. Explica i demostra el funcionament dels productes domòtics i inmòtics.
  • Dissenya la integració del producte domòtic o inmòtic a l'habitatge o edifici sobre plànol, el que suposa fer el dimensionament de la xarxa elèctrica per assegurar el funcionament del producte, establir-ne la ubicació, o identificar eventuals dificultats en la instal·lació i proposar solucions.
  • Confecciona el pressupost, tramita la venda, i fa seguiment postvenda per assegurar que els compromisos adquirits es compleixen (data de lliurament, quantitat, qualitat, característiques del producte, condicions de transport, cobrament, etc.). Atén i ressol reclamacions.
  • Gestiona i manté la cartera de clients, realitzant contactes periòdics per tal de fidelitzar-los.
  • Elabora documents relacionats amb la gestió de les vendes, bàsicament informes i rapports.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE