Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

És responsable del disseny i la planificació estratègica de les actuacions de prevenció i eradicació de plagues en espais de lleure, boscos, espais urbans, etc.

Una plaga és un conjunt d'éssers vius que, per la seva abundància o característiques, poden ocasionar molèsties, problemes sanitaris o problemes econòmics a les persones. Els mètodes tradicionals per combatre-les s'han basat sempre en productes químics, que ocasionen molts problemes secundaris de toxicitat. L'objectiu principal del control integrat de plagues és el control de les espècies perjudicials per l'ésser humà, mantenint-les sota el llindar de tolerància mitjançant el control i la correcció dels factors ambientals que provoquen la seva aparició. D'aquesta manera es pot disminuir, i fins i tot eliminar, l'ús de productes químics.

L'objectiu principal del/de la tècnic/a en sistemes de control integrat de plagues és protegir la salut de les persones, amb mètodes el menys agressius possible.

Tasques

  • Realitza un diagnòstic previ del problema, a partir del qual tria el mètode més adequat tenint en compte, entre d'altres factors, l'espècie, la distribució, les característiques de l'espai, etc.
  • Prepara els protocols d'actuació, i dóna prioritat a la lluita física, biològica i mecànica i als plaguicides més específics i menys perillosos per a la salut de les persones i el medi ambient.
  • S'encarrega de la formació interna pel que fa als protocols d'actuació, les tècniques de lluita biològica i la dosi d'aplicació dels productes, el transport, l'emmagatzematge, la seguretat i higiene, etc.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE