Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'auditor/a de sistemes de lluita contra plagues és l'encarregat/da de verificar que els sistemes utilitzats per a la lluita contra plagues i les empreses que ofereixen aquests serveis, així com les empreses que fabriquen, emmagatzemen o comercialitzen plaguicides, compleixin amb la normativa vigent. Cal que verifiqui que s'utilitzen les tècniques el menys contaminants possibles per al medi i la salut de les persones. L'auditor/a ha de donar garanties de confidència, ja què per desenvolupar les tasques coneixerà tots els processos industrials de l'empresa.

Les empreses de control de plagues tenen dos àmbits d'actuació: l'àmbit fitosanitari (on s'utilitzen plaguicides d'ús agrícola, ramader o de sanitat vegetal) i l'àmbit ambiental (espais públics, edificis, etc.).

Tasques

 • Verifica les condicions dels establiments.
  Comprova que l'empresa estigui registrada davant de l'administració i que compleixi amb els requeriments que fixa la normativa sobre establiments i serveis plaguicides.
  L'auditor ha de verificar que l'empresa ofereix i realitza els serveis de lluita contra plagues conforme a l'autorització que ha obtingut per treballar, tant en l'àmbit fitosanitari o ambiental com en la indústria alimentària.
 • Comprova que s'apliquin les bones pràctiques.
  Verifica que les empreses apliquen les bones pràctiques del sector: una inspecció exhaustiva del lloc on s'ha d'actuar, una valoració prèvia de quina és la millor manera de prevenir la plaga, el diagnòstic del problema i, a partir d'aquí, l'elecció d'una solució, que no sempre ha de ser un tractament amb plaguicides.
 • Comprova les condicions d'ús dels productes.
  Verifica que els productes que s'utilitzen estiguin autoritzats per la Direcció General de Salut Pública i Consum del Ministeri de Sanitat, que són els adequats per a cada cas i que s'apliquen correctament.
 • Condicions de les persones.
  Verifica que el personal de l'establiment tingui l'acreditació adient a les funcions i àmbits de treball (carnet d'aplicador de tractaments de DDD -Desinfecció, Desinsectació, Desratització- o carnet de manipulador de productes fitosanitaris).


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE