Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'auditor de sistemes de lluita contra plagues és l'encarregat de verificar que els sistemes utilitzats per a la lluita contra plagues i les empreses que ofereixen aquests serveis, així com les empreses que fabriquen, emmagatzemen o comercialitzen plaguicides, compleixin amb la normativa vigent. Cal que verifiqui que s'utilitzen les tècniques el menys contaminants possible per al medi i la salut de les persones. L'auditor ha de donar garanties de confidència, ja què per desenvolupar les tasques coneixerà tots els processos industrials de l'empresa.

Les empreses de control de plagues tenen dos àmbits d'actuació: l'àmbit fitosanitari (on s'utilitzen plaguicides d'ús agrícola, ramader o de sanitat vegetal) i l'àmbit ambiental (espais públics, edificis, etc.).

Tasques

 • Verifica les condicions dels establiments.
  Comprova que l'empresa estigui registrada davant de l'administració i que compleixi amb els requeriments que fixa la normativa sobre establiments i serveis plaguicides.
  L'auditor ha de verificar que l'empresa ofereix i realitza els serveis de lluita contra plagues conforme a l'autorització que ha obtingut per treballar, tant en l'àmbit fitosanitari o ambiental com en la indústria alimentària.
 • Comprova que s'apliquin les bones pràctiques.
  Verifica que les empreses apliquen les bones pràctiques del sector: una inspecció exhaustiva del lloc on s'ha d'actuar, una valoració prèvia de quina és la millor manera de prevenir la plaga, el diagnòstic del problema i, a partir d'aquí, l'elecció d'una solució, que no sempre ha de ser un tractament amb plaguicides.
 • Comprova les condicions d'ús dels productes.
  Verifica que els productes que s'utilitzen estiguin autoritzats per la Direcció General de Salut Pública i Consum del Ministeri de Sanitat, que són els adequats per a cada cas i que s'apliquen correctament.
 • Condicions de les persones.
  Verifica que el personal de l'establiment tingui l'acreditació adient a les funcions i àmbits de treball (carnet d'aplicador de tractaments de DDD -Desinfecció, Desinsectació, Desratització- o carnet de manipulador de productes fitosanitaris).


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE