Descripció
El/la tècnic/a en seguretat alimentària coordina els aspectes que poden incidir en la innocuïtat dels productes alimentaris que fabrica l'empresa, fent funcions de prevenció, anàlisi, control i gestió per assegurar que cap dels aliments elaborats sigui la causa d'un problema de salut al públic consumidor.
Igualment, quan s'escau, s'ocupa dels aspectes relacionats amb la qualitat, el medi ambient i fins i tot la seguretat laboral dins les empreses agroalimentàries. Coneix la legislació alimentària i coordina els aspectes relacionats amb la normativa amb l'objectiu d'assegurar que els aliments que es comercialitzen compleixen tots els requisits que marca la legislació vigent, i de prevenir i assegurar que les empreses alimentàries estiguin preparades per assumir les obligacions que es deriven de la normativa vigent que els afecta, o que els poden afectar en un futur.
El/la tècnic/a en seguretat alimentària està capacitat/da per emprar tècniques i aparells específics que detecten i controlen la tipologia d'un o més microorganismes presents en un aliment, ja sigui una matèria primera, un producte semielaborat o un producte final. Porta a terme anàlisi per definir un aliment (microorganismes vius en un iogurt), per mantenir unes característiques determinades d'un producte (llevats per realitzar la fermentació del vi), per garantir la seguretat alimentària d'una manera preventiva (control de microorganismes patògens en un producte acabat) o per saber les causes d'una toxiinfecció alimentària.
Tasques
© Barcelona Activa 2023
Centre per al desenvolupament professional Porta22
Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball
De dilluns a divendres de 9 a 18 h