Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Alimentació

El sector de l'alimentació aglutina el conjunt d'activitats econòmiques vinculades a l'explotació agrària i ramadera per una banda, i a la indústria alimentària i de begudes, per l'altre; totes elles activitats que es caracteritzen per ser processos d'elaboració i transformació de la matèria primera. Aquest sector abasta la totalitat de la producció d'un aliment o beguda, pel que s'hi inclouen des de les activitats més estretament vinculades al sector primari, com són el cultiu agrícola i l'explotació ramadera, fins a les activitats de transformació d'aquests productes, passant per la recerca de nous productes alimentaris i la comercialització especialitzada d'aquests.

Indústria agroalimentària

01-2006 | *** | català | principiant

Documents (5 de 5)

Informe Sectorial: Alimentació

12-2023 | * | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-2023

Obrir

Focus sectorial: Alimentació sostenible

08-2023 | *** | català | avançat

Informe breu que ens explica l'evolució del sector cap a un model d'alimentació més sostenible i respectuós amb el medi ambient. També ens parla de com l'alimentació sostenible modificarà

Informe breu que ens explica l'evolució del sector cap a un model d'alimentació més sostenible i respectuós amb el medi ambient. També ens parla de com l'alimentació sostenible modificarà els perfilis professionals tradicionals i en crearà de nous.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Compendi de recursos per a la recerca de feina al sector Alimentació

10-2022 | *** | català | principiant

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Alimentació amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2022

Obrir

Mapa conceptual Indústria 4.0

11-2019 | *** | català | principiant

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 11-2019

Obrir

Itineraris de transició del sector industrial tradicional al sector industrial emergent

09-2011 | *** | català | avançat

Estudi elaborat en el marc del projecte "Noves competències, noves oportunitats" en el que es descriuen 12 itineraris de reorientació des de sectors industrials tradicionals a sectors industrials emergents.

Estudi elaborat en el marc del projecte "Noves competències, noves oportunitats" en el que es descriuen 12 itineraris de reorientació des de sectors industrials tradicionals a sectors industrials emergents. Cada itinerari especifica les responsabilitats, tasques, formació i competències dels perfils d'origen i de destí i els complements de formació necessaris per tal de d'assolir la requalificació.

Autor: Fundació CIREM
Data d'edició: 09-2011

Obrir

Videos Relacionats (2 de 2)

Testimoni sectorial: Jordi Valls

Jordi Valls, director general de Mercabarna ens comenta l'aposta que fa el sector de l'alimentació per les ocupacions implicades en la transició bio, tant des de l'explotació agrària, com des de l'àmbit logístic. Els perfils tradicionals continuaran sent demandats, però també sorgiran nous perfils vinculats a la tecnologia alimentària i a la traçabilitat i certificació de producte.

Testimoni sectorial: Maria Vilella

Maria Vilella, investigadora d'IRTA, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ens parla dels professionals dedicats a la qualitat alimentària, quines són les noves tendències dins aquest àmbit i quins són els perfils demandats.

Enllaços d'interès (5 de 11)

Departament d'acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural

27-05-2024 | *** | català | avançat

Dins del web del Departament d'acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya trobaràs informació d'interès relativa a aquests sectors i a les activitats que s'hi

Dins del web del Departament d'acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya trobaràs informació d'interès relativa a aquests sectors i a les activitats que s'hi desenvolupen.

Data de publicació: 27-05-2024

https://agricultura.gencat.cat/ca/inici/

Agència Catalana de Seguretat Alimentària. Departament de Salut

23-05-2024 | *** | català | principiant

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) és un organisme autònom adscrit al Departament de Salut, que té com a finalitat aconseguir el màxim grau de seguretat alimentària a Catalunya

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) és un organisme autònom adscrit al Departament de Salut, que té com a finalitat aconseguir el màxim grau de seguretat alimentària a Catalunya mitjançant la planificació i la coordinació de les actuacions de control, amb la col·laboració i la cooperació de les diferents administracions públiques i dels sectors l'activitat dels quals incideixen, directament o indirectament, en la seguretat alimentària.

Data de publicació: 23-05-2024

http://acsa.gencat.cat/ca/inici

Alimentaria

23-05-2024 | *** | català | avançat

L'organització Alimentaria Exhibitions, joint venture entre Fira de Barcelona i Reed Exhibitions, presenta fires del sector de l'alimentació, la restauració, el comerç internacional i sobre les tendències que marquen

L'organització Alimentaria Exhibitions, joint venture entre Fira de Barcelona i Reed Exhibitions, presenta fires del sector de l'alimentació, la restauració, el comerç internacional i sobre les tendències que marquen el futur, liderant el mercat firal internacional en el sector alimentari.

Data de publicació: 23-05-2024

https://www.alimentaria.com/ca/

CCPAE - Consell Català de la Producció Agrària Ecològica

23-05-2024 | *** | català | principiant

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia. Aquest òrgan està tutelat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia. Aquest òrgan està tutelat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. La seva funció és auditar i certificar els productes agroalimentaris ecològics de casa nostra.

Data de publicació: 23-05-2024

http://www.ccpae.org

Infografia Alimentació: Evolució i canvi tecnològic

10-01-2024 | ** | català | principiant

El sector Alimentació, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat

El sector Alimentació, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat noves competències i coneixements. T'expliquem quins han estat aquests canvis i fem una mirada al futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 10-01-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/alimentacio.html

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Alimentació

Agricultura i Ramaderia

Indústria alimentària


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE