La indústria alimentària es basa en l'elaboració, transformació, preparació i envasat de productes alimentaris per al consum humà. Interacciona amb el sector primari, d'on extreu les matèries primeres (agricultura, ramaderia), i amb el sector terciari, on ven els béns produïts. Però a banda de produir aliments i begudes, la indústria alimentària incorpora un fort component d'innovació i recerca, que possibilita el desenvolupament tecnològic, la introducció de millores en la qualitat dels productes i el control i reducció de l'impacte mediambiental.
19-12-2023 | | català | principiant
Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils
Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 19-12-2023
02-08-2023 | | català | avançat
Informe breu que ens explica l'evolució del sector cap a un model d'alimentació més sostenible i respectuós amb el medi ambient. També ens parla de com l'alimentació sostenible modificarà
Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 02-08-2023
17-10-2022 | | català | principiant
Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el
Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 17-10-2022
12-11-2019 | | català | principiant
En aquest mapa conceptual podràs consultar el contingut parlat a la jornada sectorial de la Indústria 4.0, i a part, descobrir i navegar per documents relacionats amb aquest sector.
Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-11-2019
Jordi Valls, director general de Mercabarna ens comenta l'aposta que fa el sector de l'alimentació per les ocupacions implicades en la transició bio, tant des de l'explotació agrària, com des de l'àmbit logístic. Els perfils tradicionals continuaran sent demandats, però també sorgiran nous perfils vinculats a la tecnologia alimentària i a la traçabilitat i certificació de producte.
Maria Vilella, investigadora d'IRTA, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ens parla dels professionals dedicats a la qualitat alimentària, quines són les noves tendències dins aquest àmbit i quins són els perfils demandats.
27-05-2024 | | català | avançat
Dins del web del Departament d'acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya trobaràs informació d'interès relativa a aquests sectors i a les activitats que s'hi
Data de publicació: 27-05-2024
23-05-2024 | | català | principiant
L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) és un organisme autònom adscrit al Departament de Salut, que té com a finalitat aconseguir el màxim grau de seguretat alimentària a Catalunya
Data de publicació: 23-05-2024
23-05-2024 | | català | avançat
L'organització Alimentaria Exhibitions, joint venture entre Fira de Barcelona i Reed Exhibitions, presenta fires del sector de l'alimentació, la restauració, el comerç internacional i sobre les tendències que marquen
Data de publicació: 23-05-2024
23-05-2024 | | català | principiant
El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia. Aquest òrgan està tutelat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació
Data de publicació: 23-05-2024
10-01-2024 | | català | principiant
El sector Alimentació, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat
Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 10-01-2024
https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/alimentacio.html
Accés a les OCUPACIONS del SECTOR
Alimentació
© Barcelona Activa 2023
Centre per al desenvolupament professional Porta22
Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball
De dilluns a divendres de 9 a 18 h