Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a especialista en packaging alimentari

Descripció

És el/la professional que lidera les investigacions d'aplicacions de nous materials tècniques d'envasat, nous envasos i embalatges, atmosferes protectores i de millores, dins d'una estratègia de llançament de nous productes, de millora dels envasos actuals i/o d'adaptació a noves tecnologies d'envasament i condicionament dels aliments. Els seus objectius són un o varis dels següents: optimització de costos, funcionalitat, adaptació a les necessitats del client (qui el compra; pot ser un botiguer) o del consumidor (qui es menja l'aliment que conté), millora de la conservació del producte o per fer-lo identificatiu d'una marca.

Tasques

 • Assumeix les innovacions i tecnologies que van succeint al mercat dels envasos i embalatges, i les analitza, avalua i valida la seva aplicació als aliments elaborats per l'empresa.
 • Defineix i gestiona els projectes d'investigació en aplicació de nous materials d'envasat, nous dissenys de packaging o altres complements a utilitzar (ex: gasos d'envasat)
 • Proposa les línies d'actuació, les mesures de coordinació i les directrius per a l'assignació de recursos humans, materials (espais, equips, serveis,...), temporals i econòmics, dels projectes de recerca i desenvolupament.
 • Selecciona els materials d'envasament en funció del producte i la seva aplicació.
 • Selecciona el disseny d'envàs i defineix les tecnologies d'envasat i condicionament en base als requeriments i exigències del nou producte que es vol llançar.
 • Lidera l'estudi d'aplicació dels nous materials i/o nous envasos en laboratori, planta pilot i desenvolupament industrial, i s'implica en tots els avenços tecnològics i proves dels mateixos.
 • Coordina els estudis de validació dels prototips desenvolupats (validacions tècniques del disseny, validacions dels consumidors (ex.: test d'acceptació, assaigs d'estabilitat, tests de magatzem i transport, etc.).
 • Reporta directament a Direcció General i es coordina amb la resta de departaments implicats:
  Producció i envasat: Defineix les tecnologies i procés d'envasat, i proposa mesures de millora i optimització dels processos productius, segons les conclusions de les proves que simulen les industrials.
  R+D: Defineix les tecnologies d'envasat i condicionament en base als requeriments i exigències dels nous productes desenvolupats per R+D.
  Qualitat (per aconseguir productes finals de màxima qualitat que cobreixin i satisfacin les necessitats dels consumidors).
  Comunicació, marketing, vendes (marca pautes sobre la comunicació i publicitat del producte).
 • Coneix i pot analitzar els estudis sobre les demandes del mercat, els hàbits alimentaris dels consumidors, les seves expectatives, etc. per poder dissenyar els envasos a les necessitats detectades.
 • Actua com a interlocutor de l'empresa en projectes d'investigació que es desenvolupin amb la participació coordinada de vàries empreses (ex: proveïdores de maquinària d'envasat,...) i organismes públics de recerca, o d'altres.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE