Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Informador/a nutricional

Descripció

El/La tècnic/a especialista en informació nutricional és el/la professional que dóna suport tècnic sobre els aspectes nutricionals dels aliments que comercialitza l'empresa. Assessora al departament de recerca, desenvolupament i innovació en productes; al departament de màrqueting de com comunicar els efectes nutricionals, i al departament comercial de com transmetre-ho als clients i resoldre els dubtes dels consumidors.

Tasques

 • Proposa les directrius nutricionals dels nous productes desenvolupats per l'empresa alimentària i l'adequació dels ja existents, segons la normativa vigent i futura (estratègies de salut), les tendències del mercat, i segons la política interna de l'empresa.
 • Participa en la recerca i desenvolupament de nous aliments:
  Basats en propietats nutritives (nutracèutics -amb funcions nutritives i farmacèutiques-, i/o funcionals -que han demostrat efectes beneficiosos més enllà dels efectes nutricionals). Per exemple: llets enriquides amb omega-3, iogurts enriquits amb calci, sucs enriquits amb vitamines i minerals,...
  Dissenyats per formar part de dietes variades i equilibrades
  Per a segments de consumidors amb necessitats nutritives especials (afeccions cardíaques, obesitat), grups de població específics (nadons, tercera edat) o per població amb una al·lèrgia o intolerància a algun ingredient alimentari (al·lèrgies als fruits secs, celíacs).
 • Actua com a líder en els estudis o investigacions nutricionals que l'empresa pot realitzar, sobre aspectes relacionats amb els aspectes nutricionals de l'aliment fabricat o els seus ingredients i el comportament alimentari dels consumidors.
 • Actua com a interlocutor intern (amb R+D, marketing, comunicació,...) i extern (amb proveïdors, clients, administracions, medis de comunicació, associacions de consumidors, etc.) en els temes relacionats amb la nutrició.
 • Determina la informació nutricional que l'empresa ha de fer constar en l'etiquetat dels productes, i en la resta de suports comunicatius, tant en el seu contingut com en la manera de disposar-la.
 • Marca les pautes al departament de marketing de l'empresa sobre la comunicació i la publicitat dels beneficis i efectes nutritius del producte, així com recomanacions alimentícies i dietes, sempre tenint en compte la legislació sobre l'etiquetat i les al·legacions permeses en els envasos alimentaris.
 • Coordina la informació a nivell nutricional que comunicarà el departament de comunicació al consumidor, complementat amb funciones d'educació i informació per la salut.
 • Coordina, i en alguns casos executa, les accions formatives del personal de l'empresa (comunicació, vendes, R+D, marketing) relacionades amb nutrició humana.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE