Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Conseller/a nutricional

Descripció

La dieta és un factor ambiental que condiciona l'estat nutricional i de retruc l'estat de salut general, condicionant la incidència de malalties potencialment greus: obesitat, malalties cardiovasculars, diabetis, càncer, hipertensió, etc. Actualment, la nutrició i la genètica estan convergint en àrees d'interès comú donant lloc a una nova disciplina anomenada genètica nutricional amb les seves principals branques: la nutrigenòmica i la nutrigenètica. La nutrigenòmica és la ciència que estudia les complexes interaccions entre gens i nutrients, i el seu efecte en la salut humana. Té com a objectiu entendre els efectes de diferents predisposicions genètiques a desenvolupar determinades malalties, per tal de donar recomanacions nutricionals individualitzades que en millorin la salut i la qualitat de vida.

El/la conseller/a nutrigenòmic/a és un/a expert/a en alimentació, nutrició i genètica. S'encarrega d'assessorar als/a les pacients una dieta personalitzada en funció de les anàlisis genètiques de cadascun/a d'ells/es.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Obté mostres de material genètic, les processa i analitza per obtenir informació sobre malalties genètiques.
  • Coneix les novetats en tecnologies i metodologies d'anàlisi genòmica.
  • Revisa historials mèdics.
  • Analitza estudis genètics familiars.
  • Recomana proves genètiques.
  • Dóna assessorament personalitzat en funció del perfil genètic del/de la pacient.
  • Informa als/a les pacients de la probabilitat de desenvolupar la malaltia i dels riscos associats a la mateixa.
  • Recomana un règim alimentari per a les persones sanes o malaltes, aconsella la presa de suplements, el seguiment de dietes específiques per millorar la salut.
  • Crea espais de formació i discussió multidisciplinaris, amb metges, científics/ques i acadèmics/ques, sobre la matèria.
  • Pot participar en projectes de recerca.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE