Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en control antidopatge

Descripció

L'analista antidopatge realitza anàlisis per a la determinació qualitativa i quantitativa del consum de substàncies no permeses en la pràctica esportiva. Intervé en tot el procés analític, des de la preparació de la mostra d'orina, l'anàlisi instrumental i l'avaluació de resultats.
Acostuma a treballar en laboratoris que només es dediquen a aquests tipus de control i segueixen normes estrictes i estandarditzades de qualitat.

Tasques

  • Prepara la mostra d'orina per a la seva anàlisi.
  • Prepara les mostres de control i les mostres de calibratge, que serviran com a referència per a l'avaluació dels resultats.
  • Prepara els reactius necessaris per a la determinació de les substàncies objecte d'anàlisi.
  • Porta a terme l'anàlisi instrumental de la mostra d'orina, mitjançant tècniques immunològiques i cromatogràfiques automatitzades.
  • S'ocupa del manteniment i calibratge dels equips de diagnòstic que utilitza (principalment cromatografia de gasos i cromatografia líquida acoblades a espectrometria de masses).
  • Treballa seguint les normes de qualitat, com la ISO 17025 i les Bones Pràctiques de Laboratori.
  • Treballa amb sistemes informatitzats de gestió de mostres.
  • També es pot ocupar, amb la supervisió corresponent, de desenvolupar nous procediments analítics, així com d'actualitzar procediments existents.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE