Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

De forma generalitzada, en biologia i química s'utilitza el terme de tècniques in silico per a referir-se a simulacions, modelitzacions, experiments o anàlisi que es realitzen per ordinador mitjançant algoritmes de simulació i predicció computacional, sovint com a sinònim de in machina i/o de virtual.

Dins de l'àrea de la recerca biomèdica, les tecnologies in silico permeten accelerar el descobriment de nous fàrmacs i reduir les despeses que comporten el treball experimental químic, mitjançant la química computacional, i biològic, mitjançant la creació de programes de prediccions amb l'ajut de la bioinformàtica i la bioestadística.

El/la tècnic/a d'assajos simulats per ordinador és responsable de dur a terme programacions senzilles i assajos experimentals que consisteixen en el llançament de potencials molècules contra models simulats en ordinador, tant de reaccions o interaccions químiques com biològiques.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional son:
  • Prepara les simulacions i l'adequació dels programes de modelització a l'experiment a dur a terme.
  • Realitza les simulacions i n'extrau llistats de resultats que permetran deduir conclusions sobre la viabilitat o la necessitat de millores.
  • Redacta informes sobre els resultats, sota la supervisió de l'investigador/a principal.
  • Es manté informat/da sobre l'aparició de noves tecnologies.
  • Suggereix millores per als protocols d'assajos estàndards.
  • Col·labora amb altres assistents de laboratori, amb bioinformàtics/ques i amb bioestadístics/ques.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE