Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en maneig i captura d'animals de companyia i altres

Descripció

El tècnic en maneig i captura d'animals té com a funció tractar els animals de companyia. Estableix els mecanismes d'actuació per dur a terme la captura, tant al carrer com a dins els edificis (p. ex., un gos abandonat o un gat atrapat dins d'un edifici), i també el maneig d'animals domèstics i de la fauna salvatge en general que requereixen una captura i posterior trasllat a un centre d'acollida d'animals.

Desenvolupa les seves tasques a protectores d'animals (com a professional o com a voluntari), a nuclis zoològics o a botigues, i sempre està sota les ordres d'un veterinari. Aquests professionals han de ser capaços de manipular i capturar els animals i garantir-ne la seguretat i la de les persones.

Tasques

 • Captura animals domèstics i de fauna salvatge comuna.
 • Realitza el maneig d'animals en nuclis zoològics i en centres d'atenció d'animals, refugis o botigues. Per tal de dur a terme el maneig d'animals, el tècnic sap com tractar-los, a partir del coneixement del comportament dels animals i les necessitats que tenen. El maneig d'animals implica que realitza tasques sota les ordres d'un veterinari, com ara:
  Identifica l'animal mitjançant el xip, que serveix com a document d'identitat per a possibles pèrdues, robatoris o venda incontrolada.
  Fa un control dels animals que s'han capturat o amb els quals es treballa.
  Du a terme el control i l'eradicació de les malalties infeccioses i parasitàries que afecten el col·lectiu d'animals que estan en els nuclis zoològics sempre sota la direcció d'un veterinari.
  Vacuna sota la direcció d'un veterinari.
  Fa les cures bàsiques dels animals.
  Controla el bon estat de l'animal.
 • Assessora de manera puntual els propietaris sobre dubtes que puguin tenir en l'atenció, tinença i cura dels animals domèstics.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE