Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Tècnic/a en maneig i captura d'animals de companyia i altres

Descripció

El/La tècnic/a en maneig i captura d'animals té com a funció tractar els animals de companyia. Estableix els mecanismes d'actuació per dur a terme la captura, tant al carrer com a dins els edificis (p. ex., un gos abandonat o un gat atrapat dins d'un edifici), i també el maneig d'animals domèstics i de la fauna salvatge en general que requereixen una captura i posterior trasllat a un centre d'acollida d'animals.

Desenvolupa les seves tasques a protectores d'animals (com a professional o voluntari/ària), a nuclis zoològics o a botigues, i sempre està sota les ordres d'un veterinari. Aquests/es professionals han de ser capaços de manipular i capturar els animals i garantir-ne la seguretat i la de les persones.

Tasques

 • Captura animals domèstics i de fauna salvatge comuna.
 • Realitza el maneig d'animals en nuclis zoològics i en centres d'atenció d'animals, refugis o botigues. Per tal de dur a terme el maneig d'animals, el tècnic sap com tractar-los, a partir del coneixement del comportament dels animals i les necessitats que tenen. El maneig d'animals implica que realitza tasques sota les ordres del personal veterinari, com ara:
  Identifica l'animal mitjançant el xip, que serveix com a document d'identitat per a possibles pèrdues, robatoris o venda incontrolada.
  Fa un control dels animals que s'han capturat o amb els quals es treballa.
  Du a terme el control i l'eradicació de les malalties infeccioses i parasitàries que afecten el col·lectiu d'animals que estan en els nuclis zoològics sempre sota la direcció d'un/a veterinari/ària.
  Vacuna sota la direcció d'un/a veterinari/ària.
  Fa les cures bàsiques dels animals.
  Controla el bon estat de l'animal.
 • Assessora de manera puntual les persones propietàries sobre dubtes que puguin tenir en l'atenció, tinença i cura dels animals domèstics.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE