Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Especialista en farmacogenòmica

Descripció

La farmacogenètica estudia la influència que tenen els gens d'una persona en la resposta als diferents medicaments, és a dir, estudia l'efecte de la variabilitat genètica d'una persona en la seva resposta a determinats fàrmacs. L'objectiu de la farmacogenètica és esbrinar com les característiques genètiques d'un individu determinen el grau d'eficàcia d'un fàrmac en el seu organisme i quins possibles efectes secundaris se'n poden derivar.

Complementant la farmacogenètica hi ha la farmacogenòmica. Si bé la primera cerca modificacions de gens individuals en la resposta a fàrmacs, la farmacogenòmica té en compte la totalitat del genoma amb una visió integral. Ambdues disciplines són complementàries i busquen descobrir la influència de la composició genètica d'un individu vers l'eficàcia o la toxicitat d'una substància farmacològica, per bé que a diferents nivells.

L'especialista en farmacologia personalitzada és responsable de desenvolupar sistemes analítics de base genètica, que permetin per a cada pacient determinar el millor tractament i/o la millor dosi terapèutica de forma personalitzada.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Realitza estudis per conèixer l'eficàcia d'un medicament.
  • Col·labora estretament amb metges i científics/ques especialistes en diferents patologies en el disseny i planificació de nous projectes de recerca.
  • Dissenya i planifica assajos clínics i n'avalua els resultats.
  • Està informat/da de les darreres tècniques, tecnologies i equip d'anàlisi genètica de mostres biològiques.
  • Sol·licita fons per al finançament de la recerca.
  • Publica els resultats de les recerques en revistes especialitzades.
  • Presenta els resultats en conferències científiques.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE