Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Ciències de la vida i Salut

Les ciències de la vida i la salut tenen l'objectiu principal de promoure la salut dels éssers vius. Sota aquesta missió, aquest sector reuneix diferents àmbits que van des de l'atenció sanitària fins a la indústria farmacèutica, afegint un fort component tecnològic i innovador com a element clau per avançar cap a una millor qualitat de vida. Així trobem que l'atenció sanitària s'encarrega de les atencions mèdiques, clíniques i assistencials que reben les persones per superar les situacions de malaltia o bé per assegurar la seva autonomia i qualitat de vida, incorporant també en aquesta visió la salut animal. Un lloc central l'ocupa la indústria de creació de fàrmacs, molt prolífica a Catalunya, que comprèn les seves fases de recerca, desenvolupament i comercialització. Dins de les ciències de la vida i la salut destaca especialment la recerca biomèdica, que inclou les activitats tècniques i de recerca que amplien i milloren el coneixement i la pràctica mèdica. Finalment el sector també incorpora els serveis auxiliars i de suport a la salut, agrupant els serveis de suport al diagnòstic i la incorporació de noves tecnologies mèdiques.

Sanitat

01-2006 | *** | català | principiant

Documents (5 de 5)

Panoràmica del sector: Ciències de la Vida i Salut

04-2024 | ** | català | avançat

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el

En aquest document es mostren dades per tenir més informació sobre el sector que t'ajudaran en les teves decisions respecte al teu itinerari formatiu-laboral. Aquestes dades s'agrupen en el següents apartats: en poques paraules, transformació digital, fortaleses del sector a Barcelona, els més buscats (perfils professionals i competències) i el futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 04-2024

Obrir

Informe Sectorial: Ciències de la vida i la Salut

12-2023 | * | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 12-2023

Obrir

Focus sectorial: Salut mental

08-2023 | *** | català | avançat

Aquest informe et parla de salut mental dins l'àmbit de l'atenció sociosanitària i de quin és el seu impacte dins les ocupacions. També t'explica com les noves tecnologies poden

Aquest informe et parla de salut mental dins l'àmbit de l'atenció sociosanitària i de quin és el seu impacte dins les ocupacions. També t'explica com les noves tecnologies poden millorar els tractaments i la qualitat de vida de les persones.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 08-2023

Obrir

Compendi de recursos per a la recerca de feina al sector Ciències de la Vida i Salut

10-2022 | *** | català | principiant

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Ciències d ela vida i Salut amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 10-2022

Obrir

Impacte i potencial de la impressió 3D en l'ocupació

10-2015 | *** | català | principiant

La impressió 3D destaca pel seu caràcter innovador, el seu fàcil accés i la seva capacitat per a fomentar la cohesió social, l'economia col·laborativa i un model de producció

La impressió 3D destaca pel seu caràcter innovador, el seu fàcil accés i la seva capacitat per a fomentar la cohesió social, l'economia col·laborativa i un model de producció més local i sostenible. Amb aquest informe elaborat des de Barcelona Activa amb la col·laboració de Bax & Willems t'apropem a descobrir la impressió 3D, les seves aplicacions en múltiples sectors, així com el seu potencial i impacte en diversos perfils professionals.

Data d'edició: 10-2015

Obrir

Videos Relacionats (5 de 5)

Testimoni sectorial: Fenin

Carles Sisternas, responsable de l'oficina de Fenin a Catalunya, i Javier Selva conseller tècnic de l'oficina de Fenin Catalunya, ambdós ens comenten la importància de les ciències de la vida i salut en el futur del sector, com transformarà la tasca dels i les professionals que s'hi dediquen i quines noves competències els demandarà.

Testimoni sectorial: Lluís Torrens

Lluís Torrens, director d'Innovació Social de l'Ajuntament de Barcelona, ens parla de com el sector de cures evolucionà cap a serveis d'atenció residencial al propi domicili i com els perfils hauran de ser híbrids: socials i sanitaris alhora. També ens explica quines seran les competències necessàries d'aquests perfils i cap a on evolucionarà el sector.

Testimoni sectorial: Joan Comella

Joan Comella, director científic del campus Vall d'Hebron, ens comenta quins són els perfils que es dediquen a la recerca, el desenvolupament i la innovació sanitària i ens parla de quines competències i coneixements han de tenir els i les professionals implicats.

Vídeo: Treball de Cures en gent gran depenent

Vídeo on trobaràs informació sobre el Treball de Cures en gent gran dependent. Coneixeràs els serveis que realitzen aquesta atenció, les ocupacions relacionades i les tendències de futur d'aquest sector generador d'ocupació.

Jornada sectorial: Fabricació Digital i Impressió 3D

Vídeo on trobaràs un resum dels conceptes clau que van debatre els i les professionals i empreses participants a la jornada sectorial sobre l'impacte i potencial de la Fabricació Digital i la Impressió 3D en el futur de l'ocupació.

Enllaços d'interès (5 de 14)

Infografia Ciències de la vida i salut: Evolució i canvi tecnològic

18-04-2024 | ** | català | principiant

El sector Ciències de la Vida i salut, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les

El sector Ciències de la Vida i salut, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat noves competències i coneixements. T'expliquem quins han estat aquests canvis i fem una mirada al futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 18-04-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/ciencies-de-la-vida-i-salut.html

Infografia Ciències de la vida i Salut: Ecosistema del sector

12-12-2022 | *** | català | principiant

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector Ciències de la vida i Salut a la ciutat.

Autor: Barcelona Activa

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/ecosistema/ciencies-de-la-vida-i-salut.html

Infografia Ciències de la vida i Salut: Formació i ocupació

05-12-2022 | *** | català | principiant

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de Ciències de la vida i Salut, algunes de les ocupacions més destacades i

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de Ciències de la vida i Salut, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 05-12-2022

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/sector/ciencies-de-la-vida-i-salut.html

Consalud.es

22-06-2021 | ** | castellà | principiant

Portal d'ocupació especialitzat en salut amb ofertes específiques del sector de la Salut i Ciències de la Vida. Aquest portal és una iniciativa de la Federació d'Empreses de Tecnologia

Portal d'ocupació especialitzat en salut amb ofertes específiques del sector de la Salut i Ciències de la Vida. Aquest portal és una iniciativa de la Federació d'Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin Catalunya) en col·laboració amb Eurogalenus i ConSalud.

Data de publicació: 22-06-2021

https://www.consalud.es/galenusjobs/

Indicadors laborals del Treball de Cures en gent gran depenent

27-04-2021 | ** | català | principiant

Pràctica infografia amb les dades més rellevants del Treball de Cures en gent gran dependent a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2019. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de

Pràctica infografia amb les dades més rellevants del Treball de Cures en gent gran dependent a l'àmbit Metropolità de Barcelona, 2019. Elaborat pel Departament d'Estudis de la Gerència de Política Econòmica i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Barcelona.

Data de publicació: 25-04-2021

https://infogram.com/treballs-de-cures-persones-grans-2019resilient-1hnp27mmenqly2g?live

Veure més enllaços

Accés a les OCUPACIONS del SECTOR:
Ciències de la vida i Salut

Atenció sanitària

Biotecnologia

Indústria farmacèutica

Tecnologies mèdiques

mapa conceptual treball de cures

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE