Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Sectors

Accedeix a tots els sectors econòmics

Ciències de la vida i Salut: Biotecnologia

La biotecnologia és clau per avançar cap a un sistema econòmic basat en el coneixement. En els darrers anys ha transformat radicalment el sector de la salut, però la seva influència s'estén a molts altres àmbits, com poden ser l'alimentari o l'energètic, ja que la biotecnologia és una eina transversal aplicable a molts sectors diferents. Aquesta permeabilitat cap a altes sectors té el seu reflex al propi sector: els desenvolupaments biotecnològics han donat lloc a una multidisciplinarietat dins del propi sector, que incorpora camps com la biomedicina, la bioinformàtica, la teràpia gènica i cel·lular, la nanobiotecnologia o l'enginyeria genètica, entre d'altres.

Documents (2 de 2)

Informe Sectorial: Ciències de la vida i la Salut

29-12-2023 | | català | principiant

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils

Informe sectorial que dóna a conèixer els punts clau del sector així com les principals tendències, consolidades i emergents, d'aquest sector econòmic, tant en l'àmbit d'activitat, com dels perfils professionals i l'escenari de futur.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 29-12-2023

Obrir

Compendi de recursos per a la recerca de feina al sector Ciències de la Vida i Salut

19-10-2022 | | català | principiant

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el

Saps on trobar les ofertes que et poden interessar segons el sector on cerques feina? Posem a la teva disposició els diferents canals de recerca de feina en el sector Ciències d ela vida i Salut amb tots els recursos que et poden ser d'utilitat: portals d'ocupació, empreses de selecció, directoris d'empresa, etc. Així com consells per orientar la teva recerca de feina en aquest sector.

Autor: Barcelona Activa
Data d'edició: 19-10-2022

Obrir

Videos Relacionats (2 de 2)

Testimoni sectorial: Fenin

Carles Sisternas, responsable de l'oficina de Fenin a Catalunya, i Javier Selva conseller tècnic de l'oficina de Fenin Catalunya, ambdós ens comenten la importància de les ciències de la vida i salut en el futur del sector, com transformarà la tasca dels i les professionals que s'hi dediquen i quines noves competències els demandarà.

Testimoni sectorial: Joan Comella

Joan Comella, director científic del campus Vall d'Hebron, ens comenta quins són els perfils que es dediquen a la recerca, el desenvolupament i la innovació sanitària i ens parla de quines competències i coneixements han de tenir els i les professionals implicats.

Enllaços d'interès (5 de 8)

Infografia Ciències de la vida i salut: Evolució i canvi tecnològic

18-04-2024 | | català | principiant

El sector Ciències de la Vida i salut, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les

El sector Ciències de la Vida i salut, ha passat per diferents processos i fites a nivell de transformació en les darreres dècades, que han impactat als i les professionals i els han demanat noves competències i coneixements. T'expliquem quins han estat aquests canvis i fem una mirada al futur del sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 18-04-2024

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/timeline/ciencies-de-la-vida-i-salut.html

Infografia Ciències de la vida i Salut: Ecosistema del sector

12-12-2022 | | català | principiant

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector

Centres formatius, clústers de referència, gremis, col·legis, projectes de ciutat... Tot això i molt més en aquesta infografia que et permetrà conèixer a fons l'ecosistema que configura el sector Ciències de la vida i Salut a la ciutat.

Autor: Barcelona Activa

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/ecosistema/ciencies-de-la-vida-i-salut.html

Infografia Ciències de la vida i Salut: Formació i ocupació

05-12-2022 | | català | principiant

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de Ciències de la vida i Salut, algunes de les ocupacions més destacades i

En aquesta infografia podràs consultar quines són les formacions que et permetran accedir al sector de Ciències de la vida i Salut, algunes de les ocupacions més destacades i què valora i demanda especialment el sector.

Autor: Barcelona Activa
Data de publicació: 05-12-2022

https://treball.barcelonactiva.cat/infografies/cat/sector/ciencies-de-la-vida-i-salut.html

Federación Europea de Biotecnología

31-12-2020 | | anglés | avançat

La Federación Europea de Biotecnología (EFB), fundada per científics al 1978 és una federació d'associacions nacionals, societats, insitituts, empreses i treballadors del sector biotecnològic que té l'objectiu de promoure

La Federación Europea de Biotecnología (EFB), fundada per científics al 1978 és una federació d'associacions nacionals, societats, insitituts, empreses i treballadors del sector biotecnològic que té l'objectiu de promoure la Biotecnologia a Europa. En el seu portal es pot trobar informació sobre esdeveniments, activitats i publicacions del sector.

https://www.apte.org/federacion-europea-de-biotecnologia

BioRegió de Catalunya (BioCat)

16-11-2020 | | català | avançat

La BioRegió de Catalunya (Biocat) promou el sector estratègic de la Biotecnologia per a consolidar Catalunya com a referent internacional. En l'apartat 'Publicacions' del seu portal trobarem l'"Informe Biocat"

La BioRegió de Catalunya (Biocat) promou el sector estratègic de la Biotecnologia per a consolidar Catalunya com a referent internacional. En l'apartat 'Publicacions' del seu portal trobarem l'"Informe Biocat" (desembre 2013) amb l'anàlisi del sector de les biociències a Catalunya.

http://www.biocat.cat/ca/

Veure més enllaços

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE