Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Biòleg/òloga computacional

Descripció

La bioinformàtica és la disciplina que es basa en l'ús d'eines informàtiques per a la gestió i anàlisi de dades biològiques. Les seves activitats se centren en tres àrees bàsiques: el coneixement de la informació que contenen les diverses bases de dades internacionals i la utilització de les eines de recerca; les anàlisis de seqüències de nucleòtids (material que forma l'ADN) i proteïnes; i la creació de plataformes informàtiques per a l'accés a les bases de dades i el seu tractament.

El/la bioinformàtic/a s'encarrega de recollir, analitzar i interpretar dades d'origen biològic mitjançant el desenvolupament de programes i la creació de plataformes. Generalment disposa de coneixements d'informàtica, matemàtica aplicada, estadística i biologia molecular.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Desenvolupa algoritmes, programes informàtics, plataformes i software a mida per analitzar dades de molècules biològiques.
  • Treballa estretament amb biòlegs/òlegues moleculars, matemàtics/ques, (bio)estadístics/ques, físics/ques i/o enginyers/es.
  • Integra i explota una gran quantitat de dades i coneixement procedents d'estudis experimentals i plataformes o disciplines (genòmica, transcriptòmica, proteòmica, fisiologia).
  • Realitza estudis de comprovació de la qualitat dels models descrits mitjançant la comparació entre les simulacions numèriques i les dades experimentals.
  • Dissenya i manté bases de dades.
  • Fa cerques en bases de dades internacionals.
  • Pot col·laborar en l'elaboració d'informes a partir de l'explotació dels resultats obtinguts.
  • Redacta articles científics per a revistes d'aquest sector i presenta resultats a conferències científiques.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE