Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Psicòleg/òloga especialista en psicologia clínica

Descripció

El psicòleg clínic és un especialista de la psicologia que s'ocupa de la conducta humana i dels fenòmens psicològics que incideixen en la salut integral de les persones.

Utilitza mètodes que provenen de l'observació i de la recerca per estudiar, explicar, prevenir, avaluar, diagnosticar, tractar i rehabilitar els aspectes psicològics que afecten la conducta, les emocions i les relacions de les persones.

Les intervencions del psicòleg poden ser, pel que fa al nombre de persones, individuals, de parella, grupals i comunitàries o, pel que fa a l'edat, per a infants, adolescents, adults i gent gran.

Tasques

El ventall de tasques que pot realitzar aquest professional és molt ampli i aquestes es materialitzaran en funció de la institució on treballi. Així, de forma genèrica, en relació amb l'atenció a les persones, podem descriure:
 • Pel que fa a l'avaluació i el diagnòstic, recull i analitza el motiu de consulta i la informació pertinent per identificar, quantificar i valorar les alteracions o trastorns psicopatològics.
  Identifica i avalua els factors de risc associats, els factors de protecció i els recursos d'afrontament.
 • En relació amb el tractament, ajuda al pacient a alleugerir i resoldre el seu patiment i el del seu entorn relacional.
  Potencia els seus recursos per tal de mantenir la millora assolida.
 • Desenvolupa accions per promoure la salut i evitar l'aparició de trastorns psicopatològics o detectar-los tan aviat com sigui possible.
 • Aconsegueix les condicions necessàries per a una comunicació efectiva i una bona relació terapèutica amb els pacients, familiars i població a qui s'adreça la intervenció.
 • Elabora informes, certificats i peritatges psicològics.
 • Coopera amb d'altres professionals per assolir una òptima atenció als ciutadans.
  Intercanvia coneixements i experiències.
  Dissenya i realitza tractaments conjunts.
  En cas que sigui necessari, deriva els pacients als professionals que considera més oportuns.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE