Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Systems biology specialist

Descripció

La biologia de sistemes (o biologia sistèmica) és una disciplina apareguda al voltant de l'any 2000. Es basa en l'estudi d'un organisme o sistema biològic, vist com un sistema integrat i interrelacionat de gens, proteïnes i reaccions bioquímiques que donen lloc a processos biològics. En lloc d'analitzar els components individuals d'un organisme, els/les biòlegs/ògues de sistemes es centren en tots els components i les seves interaccions com a part d'un únic sistema, la biologia de l'organisme.

Pràcticament qualsevol procés biològic pot ser objecte d'estudi per part de la biologia de sistemes, com per exemple, el creixement d'una cèl·lula, la interacció entre dos bacteris o la circulació sanguínia en un organisme.

L'especialista en biologia de sistemes s'encarrega de reconstruir i modelitzar les diferents xarxes d'interacció molecular que es produeixen dins d'un sistema biològic o procés, amb la finalitat de buscar propietats emergents d'interès biomèdic/biotecnològic.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional són:
  • Col·labora amb biòlegs/ògues, matemàtics/ques i enginyers/es per proposar noves hipòtesi de recerca en els sistemes biològics objecte d'estudi.
  • Contrasta els resultats obtinguts amb l'aproximació clàssica (no integrada com en la biologia sistèmica).
  • Dissenya models i algoritmes matemàtics que puguin explicar alguns dels fenòmens biològics estudiats o fer prediccions de potencials noves interaccions i n'escriu els informes de resultats.
  • Integra i explota una gran quantitat de dades i coneixement procedents d'estudis experimentals i plataformes o disciplines (genòmica, transcriptòmica, proteòmica o fisiologia).
  • Realitza estudis de comprovació de la qualitat dels models descrits mitjançant la comparació entre les simulacions numèriques i les dades experimentals.
  • Integra el coneixement de diferents plataformes o disciplines (genòmica, transcriptòmica, proteòmica, metabolòmica, fisiologia, patologia, etc.).
  • Participa en congressos i seminaris de l'especialitat i en pot escriure articles en revistes especialitzades.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE