Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Editor/a mèdic

Descripció

La Llei del Medicament defineix l'assaig clínic com "tota avaluació experimental d'una substància o medicament, a través de la seva administració o aplicació a éssers humans". Donat l'augment dels fàrmacs que estan en fase d'assaig clínic i la necessitat de comunicació sobre aquests fàrmacs a les autoritats competents, cada cop es necessiten més professionals amb capacitat de redactar informes emprant el registre tècnic adient i el format d'escriptura propi del sector farmacèutic.

A partir de la col·laboració amb metges, científics/ques i experts/es en altres matèries, el/la medical writer escriu i edita d'informes sobre medicaments, protocols sobre estudis clínics, manuals sobre procediments de laboratori o la informació dirigida als mitjans de comunicació sobre nous descobriments o assajos en el seu camps d'actuació. Ha d'escriure o reescriure informació procedent de diverses fonts amb un estil estandarditzat i que compleixi amb la regulació vigent.

Tasques

Les tasques generalment associades a aquest perfil professional:
  • Escriu i comprova que els textos mèdics elaborats pels diferents departaments (protocols d'assajos clínics, manuscrits) compleixen els principis generals de l'empresa i tots els requeriments legals.
  • Redacta un elevat percentatge de documents en anglès, ja que el mercat és internacional, i per facilitar la col·laboració entre els centres participants dels diferents països.
  • Col·labora habitualment amb els departaments de relacions públiques, R+D, màrqueting i afers regulatoris.
  • Dissenya documents, com ara informes de recerca clínica, dirigits als/a les metges per informar sobre les novetats d'un medicament.
  • Redacta informes destinats als/a les pacients sobre els medicaments i els seus efectes.
  • Crea taules i gràfics de dades i descriu casos de pacients per a informes de recerca clínica.
  • Redacta informes per als mitjans de comunicació o hi escriu directament.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22

Barcelona Treball (Porta22)
Llacuna, 156-162, 08018 Barcelona
bcn.cat/treball

900533175
De dilluns a divendres de 9 a 18 h

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE