Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

El tècnic superior en imatge per al diagnòstic és el professional que col·labora i dóna suport en els serveis de Radiologia o Medicina Nuclear en els processos de diagnòstic a través d'imatges radiològiques, ecogràfiques, magnètiques o en l'aplicació medicodiagnòstica de les radiacions ionitzants.

Obté registres gràfics del cos humà, de tipus morfològic i funcional amb finalitats diagnòstiques, preparant, manejant i controlant els equips, així com interpretant i validant els resultats tècnics en condicions de qualitat i de seguretat ambiental, sota la supervisió corresponent.

Tasques

 • Organitza i gestiona, al seu nivell, l'àrea de treball assignada en la unitat o gabinet d'imatge per al diagnòstic.
  Rep i interpreta les peticions mèdiques per als exàmens diagnòstics que s'han de realitzar utilitzant diferents tècniques i aparells. Les classifica en funció de prioritats i procedències i les distribueix en les seccions de la unitat.
  Maneja, a nivell d'usuari, bases de dades informatitzades sobre pacients.
  Controla les existències de material de consum en la unitat i elabora els documents de control i de petició de material.
  Elabora informes d'activitat amb dades estadístiques.
  Elabora resums d'articles científics sobre tècniques de diagnòstic per imatge i de manuals tècnics de funcionament d'equips.
 • Atén al pacient i familiars utilitzant tècniques de comunicació verbal i no verbal, i adaptant l'estil a l'actitud de l'interlocutor.
  Acull al pacient amb un tracte agradable i respectuós, identificant les necessitats del pacient i establint les possibles actuacions per resoldre interferències amb pacients difícils.
 • Coneix l'estructura, el funcionament i la localització de les diferents parts i sistemes del cos humà, així com la manifestació de les principals malalties associades.
  Mobilitza i col·loca els pacients en la posició adient.
 • Obté registres gràfics del cos humà, utilitzant equips radiogràfics i/o equips de processament informàtic d'imatges de ressonància magnètica i tomografia axial computada.
 • Obté registres gràfics del cos humà, mitjançant tècniques radioisotòpiques, utilitzant equips d'alta tecnologia en medicina nuclear (branca de la medicina que utilitza els isòtops radioactius, les radiacions nuclears i les variacions electromagnètiques dels components del nucli, per a la prevenció, el diagnòstic, el tractament i la recerca mèdiques)
 • Aplica i comprova les normes de radioprotecció, definides per la legislació vigent, en les unitats d'aplicacions mèdiques de les radiacions ionitzants, sota la supervisió del metge nuclear o de qui correspongui.
  Realitza croquis de senyalització i senyalitza les diferents àrees i barreres, segons la normativa.
  Aplica les tècniques de mesura de la radiació per a la revisió d'instal·lacions.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE