Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Auditor/a de condicions sanitàries en establiments alimentaris

Descripció

L'avaluador d'establiments alimentaris realitza auditories externes amb les quals verifica l'acompliment de les garanties sanitàries dels establiments alimentaris, com ara establiments de restauració col·lectiva comercial (bars i restaurants), menjadors col·lectius (menjadors d'escoles) o comerços minoristes on es manipulen aliments (carnisseries, fruiteries, etc.), d'acord amb la normativa sanitària vigent i els autocontrols que realitza el propi establiment. L'auditor ha de donar garanties de confidencialitat, ja que per la seva tasca coneixerà tots els processos industrials de l'empresa.

Tasques

  • Verifica el compliment de la normativa. Comprova que en els establiments alimentaris es compleixi la normativa d'aplicació: les condicions per obtenir la llicència d'activitat, les condicions de les instal·lacions existents en l'establiment, etc. La normativa varia en funció del tipus d'establiment.
  • Comprova els processos d'elaboració dels productes alimentaris. L'auditor verifica que els processos estiguin correctament diagramats, que el diagrama de flux respecti els principis d'higiene i que es mantinguin sistemes d'avaluació del correcte funcionament dels processos productius. Ho fa comprovant els registres i certificats dels controls i qualsevol altra informació documental.
  • Comprova la higiene del local, les instal·lacions i els estris; això vol dir que verifica que els establiments compleixin les condicions higièniques i sanitàries que marca la normativa, en funció de l'establiment. Verifica que l'establiment disposi -si així ho estableix la normativa- de les instal·lacions de neteja i desinfecció dels instruments i material de treball adequades.
  • Comprova l'aplicació a l'establiment de les bones pràctiques d'elaboració o manteniment dels aliments. Les bones pràctiques garanteixen l'elaboració o manteniment dels aliments en condicions higièniques adequades. També audita els prerequisits sanitaris d'autocontrol que l'establiment té implantat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE