Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Auditor/a de condicions sanitàries en establiments alimentaris

Descripció

L'avaluador/a d'establiments alimentaris realitza auditories externes amb les quals verifica l'acompliment de les garanties sanitàries dels establiments alimentaris, com ara establiments de restauració col·lectiva comercial (bars i restaurants), menjadors col·lectius (menjadors d'escoles) o comerços minoristes on es manipulen aliments (carnisseries, fruiteries, etc.), d'acord amb la normativa sanitària vigent i els autocontrols que realitza el propi establiment. L'auditor/a ha de donar garanties de confidencialitat, ja que per la seva tasca coneixerà tots els processos industrials de l'empresa.

Tasques

  • Verifica el compliment de la normativa.
    Comprova que en els establiments alimentaris es compleixi la normativa d'aplicació: les condicions per obtenir la llicència d'activitat, les condicions de les instal·lacions existents en l'establiment, etc.
    La normativa varia en funció del tipus d'establiment.
  • Comprova els processos d'elaboració dels productes alimentaris.
    L'auditor/a verifica que els processos estiguin correctament diagramats, que el diagrama de flux respecti els principis d'higiene i que es mantinguin sistemes d'avaluació del correcte funcionament dels processos productius.
    Ho fa comprovant els registres i certificats dels controls i qualsevol altra informació documental.
  • Comprova la higiene del local, les instal·lacions i els estris; això vol dir que verifica que els establiments compleixin les condicions higièniques i sanitàries que marca la normativa, en funció de l'establiment. Verifica que l'establiment disposi -si així ho estableix la normativa- de les instal·lacions de neteja i desinfecció dels instruments i material de treball adequades.
  • Comprova l'aplicació a l'establiment de les bones pràctiques d'elaboració o manteniment dels aliments.
    Les bones pràctiques garanteixen l'elaboració o manteniment dels aliments en condicions higièniques adequades.
    També audita els prerequisits sanitaris d'autocontrol que l'establiment té implantat.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE