Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Descripció

L'higienista dental s'ocupa de la prevenció de les malalties de la geniva. Dur a terme funcions assistencials, com per exemple, exàmens i neteges bucodentals; de promoció de la salut, com per exemple, oferir consells en higiene dental; i funcions d'administració i gestió, com el seguiment i actualització de les dades dels pacients.

Totes les funcions que desenvolupa aquest/a professional deriven del diagnòstic realitzat per l'odontòleg/a; l'higienista dental treballa sota la seva supervisió.

Tasques

Les tasques de l'higienista dental són les següents:

En l'àmbit assistencial:
  • Controla i du a terme el manteniment del bon estat dels diferents components del periodonci: genives, dents, os mandibular i lligament periodontal (el que uneix l'os amb la dent).
  • Realitza neteges i blanquejaments dentals.
  • Col·loca segelladors de fissures amb tècniques no invasives (sense utilització d'anestèsia) a les dents que ho requereixen per prevenir l'aparició de càries, sempre sota la supervisió de l'odontòleg/a.
En l'àmbit de promoció de la salut:
  • Promou l'educació sanitària en matèria d'higiene bucodental i transmet indicacions pel control dietètic orientat a la prevenció de processos patològics bucodentals, donant consells i recomanacions.
  • Planifica i fa el seguiment del control de la salut bucodental dels i de les pacients.
En l'àmbit d'administració i gestió:
  • Realitza el seguiment dels i de les pacients i actualitza les seves dades.
  • Confecciona pressupostos sobre els tractaments que realitza i n'informa als i les pacients.
  • Recull dades sobre la incidència de les malalties gingivals (relatives a la geniva) per a la seva utilització clínica o epidemiològica.

Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE