Ajuntament de Barcelona | Capital humàEl web de l'Ajuntament de Barcelona

Inici  > Fitxes Ocupacionals

 

 Enviar

Enviar


Normativa

En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades recollides formaran part d'un fitxer automatitzat titularitat de BARCELONA ACTIVA SPM SA, amb domicili social al carrer Llacuna, 162-164 de Barcelona, amb les finalitats de gestionar les inscripcions i d'informar de les seves activitats i serveis dins el seu àmbit d'actuació. Vostè podrà exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i/o oposició mitjançant comunicació per escrit a Serveis Jurídics de BARCELONA ACTIVA SPM SA en el domicili esmentat.

 
Coneix aquesta ocupació

Altres denominacions

Socorrista aquàtic/àtica professional; Salvament aquàtic esportiu.

Descripció

És el/la professional responsable de garantir la seguretat de les persones que realitzen activitats de bany en medi aquàtic. S'ocupa de la prevenció de les conductes de risc, de la vigilància de les instal·lacions i les àrees de bany, del rescat de les persones en situació de risc i de practicar els primers auxilis si han patit algun tipus d'accident. El/la socorrista treballa en zones aquàtiques naturals -costes, pantans, rius, etc.-, piscines i parcs aquàtics.

Tasques

- Dissenya el pla de prevenció de riscos de les zones que estan sota la seva vigilància, especialment de les àrees reservades per les persones banyistes.
- S'ocupa de la senyalització informativa sobre l'estat de l'aigua: aigües netes, corrents, estat del mar, etc.
- Fa un seguiment de les condicions ambientals (canvis sobtats de les condicions meteorològiques de vent, estat dels corrents marins) a fi d'adoptar les mesures preventives oportunes.
- Vigila els i les banyistes mentre són dins de l'aigua.
- Controla el compliment de la normativa per part dels usuaris: zones de bany reservades o prohibides, control de les activitats no permeses a les piscines, prevenció de comportaments de risc, etc.
- Manté en bon estat els mitjans de rescat i primers auxilis.
- Adapta les condicions de seguretat als diferents banyistes: infants, persones grans, nedadors/ores amb poca experiència, etc.
- Realitza tasques de salvament en situacions de risc.
- Aplica els primers auxilis.
- Avisa els serveis mèdics quan és necessari.


Accessos ràpids i copyright:

Centre per al desenvolupament professional Porta22
Convent de Sant Agustí
Ca n'Andalet

Barcelona Treball (Porta22)
+34 934 019 899
bcn.cat/treball

Barcelona Activa Seu Central
Llacuna, 162-164
08018 Barcelona
+34 934 019 777
bcn.cat/barcelonactiva

Generalitat de Catalunya
Unió Europea FEDER
Unió Europea FSE